UCG: Odobren "apsolventski rok", polaganje 21. oktobra

Rok je odobren onima najmanje sa 180 ECTS kredita, kojima je do završetka osnovnih studija ostao jedan nepoložen predmet

2311 pregleda 1 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Apsolventski rok za polaganje ispita studentima završne godne osnovnih studija odobren je na zahtjev Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Rok je odobren onima najmanje sa 180 ECTS kredita, kojima je do završetka osnovnih studija ostao jedan nepoložen predmet.

Kako su kazali iz UCG, prilikom donošenja navedene odluke Senat se rukovodio činjenicom da se specijalističke studije, saglasno izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, organizuju još ovu i narednu studijsku godinu, te da se odobravanjem dodatnog roka sa studentima našlo kompromisno rješenje.

"Takođe, prilikom utvrđivanja prijedloga Senat je u obzir uzeo okolnosti izazvane epidemijom COVID-19, te činjenicu da za ovaj dodatni rok važe ista pravila kao i za dodatni rok koji je organizovan u okviru septembarskog ispitnog roka, kao i da studenti imaju dovoljno vremene da pripreme gradivo, imajući u vidu da su zaostali predmet odslušali i polagali u više ispitnih rokova", navodi se u saopštenju.

Prijave za dodatni ispitni rok vršiće se 19. oktobra 2021. godine, dok će rok biti organizovan 21. oktobra 2021. godine.

Verifikacija ocjena na vijećima izvršiće se zaključno sa 25. oktobrom 2021. godine, a izdavanje uvjerenje o završenim osnovnim studijama vršiće se 26. oktobra 2021. godine.

"Odobravanjem ovog roka omogućiće se studentima da okončaju osnovne studije, a time i priliku da konkurišu za upis na preostala slobodna mjesta na specijalističkim studijama u novom upisnom roku", kazali su iz Univerziteta.

Bonus video: