Al Šamsi: UAE vide Crnu Goru kao značajnog partnera i spremni su da pomognu crnogorskom MUP

Kako je saopšteno, sastanku su prisustvovali i vršilac dužnosti generalnog direktora za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica i direktor Uprave policije Zoran Brđanin

5026 pregleda 0 komentar(a)
Al Šamsi i Sekulović, Foto: MUP
Al Šamsi i Sekulović, Foto: MUP

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) vide Crnu Goru kao značajnog partnera i spremni su da pomognu crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), naročito na planu civilne zaštite, borbe protiv sajber kriminala i pranja novca.

To je saopštila ambasadorka UAE u Crnoj Gori Nabila al Šamsi, tokom sastanka sa crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Sergejem Sekulovićem.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sagovornici su uvjereni da će se, na temeljima dobrih bilateralnih odnosa, saradnja dvije države dalje razvijati.

"Sekulović je naglasio da je posebno posvećen reformi MUP-a, profesionalizaciji i modernizaciji rada policije i približavanju tog resora građanima, kao i da bi pomoć UAE bila od izuzetnog značaja na tom putu", naveli su iz MUP-a.

Al Šamsi i Brđanin
Al Šamsi i Brđaninfoto: MUP

Kako je saopšteno, sastanku su prisustvovali i vršilac dužnosti generalnog direktora za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: MUP

Bonus video: