nakon višemjesečnog zastoja

Nastavljeni radovi na objektu O.Š. "Dušan Korać" u Bijelom Polju

Iz Uprave javnih radova je saopšteno da su se sastali sa izvođačem "Unipredom" i stručnim nadzorom "MNE-sistemom" i tom prilikom sagledali sva otvorena tehnička pitanja, u cilju njihovog rješavanja i zadržavanja kontinuiteta radova

2889 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na objektu škole u Bijelom Polju, Foto: Uprava javnih radova
Radovi na objektu škole u Bijelom Polju, Foto: Uprava javnih radova

Radovi na novom objektu Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje "Dušan Korać" u Bijelom Polju nastavljeni su nakon višemjesečnog zastoja, zahvaljujući naporima koje je u toku ove godine uložila Uprava javnih radova, kazao je Goran Škatarić PR Uprave javnih radova.

Iz Uprave je saopšteno da su se juče sastali sa izvođačem "Unipredom" i stručnim nadzorom "MNE-sistemom" i tom prilikom sagledali sva otvorena tehnička pitanja, u cilju njihovog rješavanja i zadržavanja kontinuiteta radova.

Radovi na objektu škole u Bijelom Polju
Radovi na objektu škole u Bijelom Polju foto: Uprava javnih radova

"Tokom zajedničkog obilaska gradilišta, istaknuta je neophodnost da svi akteri uključeni u realizaciju ovog projekta iskažu maksimalnu posvećenost i odgovornost, kako bi se za sve građevinske pozicije našlo odgovarajuće rješenje, a samim tim objekat što prije stavljen u funkciju. U unutrašnjosti objekta u toku su zanatski radovi, podizanje pregradnih zidova, moleraj, ugradnja termo-tehničkih instalacija, dok će se radovi na fasadnim površinama nastaviti nakon što to dozvole vremenski uslovi. Najveći dio armirno-betonskih radova je završen, kao i ugradnja spoljašnje bravarije", kazao je Škatarić.

Nova škola u Bijelom Polju, napominje on, biće jedna od najljepših, ne samo na sjeveru države, a ugovorena vrijednost radova iznosi oko 5,5 miliona eura.

Iz Uprave javnih radova su rekli da će nova škola obezbijediti značajno unapređenje kvaliteta rada, kako nastavnog kadra, tako i učenika, koji će imati priliku da iz sadašnje školske zgrade, stare više decenija, presele u moderno zdanje.

"Nakon što bude stavljen u funkciju, novi objekat će moći da primi oko 1.200 učenika u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije. Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje", kazao je Škatarić, dodajući da će, stvaranjem uslova za početak nastave u novom objektu, postojeća zgrada škole "Dušan Korać" biti srušena, a da će se na toj lokaciji naći sportski tereni i slobodne površine.