Da li je prihvaćena Studija izvodljivosti za Gradski stadion pod Goricom: Donator nema odgovor ni nakon dvije godine

Već godinu dana od kada Vuković i predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević ignorišu crnogorsku javnost i ne odgovaraju na optužbe koje sam u više navrata javno saopštio.

7691 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Predstavnik asocijacije C.R.E.A.M. Montenegro PPP Alliance Darko Vlahović poručio je da “transparentnost za gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića nije pravilo već veliki rizik”.

”I ne podnosi kada mu postavljate pitanja na koje treba dati jasne i precizne odgovore”, poručio je Vlahović, podsjećajući da više od godinu traži zvaničan odgovor na pitanje da li je prihvaćena donirana Studija izvodljivosti za podgorički Gradski stadion.

”Već godinu dana od kada Vuković i predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević ignorišu crnogorsku javnost i ne odgovaraju na optužbe koje sam u više navrata javno saopštio. Što je još više povećalo sumnje da je tokom svih procesa za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona koje su sprovodili Glavni grad i FSCG, bilo ozbiljnih konflikta interesa i moguće korupcije i organizovanog kriminala. Od čega se Vuković da ni nakon više od dvije godine od predate Studije i desetine usmenih obećanja kao i dva predata zahtjeva na arhivi i dalje odbija da dostavi zvanični dokument o prihvatanju ili neprihvatanju donirane Studije”, pitao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, umjesto traženog dokumenta, nedavno je, prvi put, od Glavnog grada stiglo kratko obavještenje.

”Sa odgovorom na pitanje koje nisam ni postavio, a to je da je donirana Studija izvodljivosti bila dio i koristila se kao dopuna programskog zadatka na javnom konkursu iz juna 2020. za idejno rješenje istočne tribine Gradskog stadiona”, kazao je Vlahović.

Navodi da je donirana Studija predata u septembru 2019. i od čelnika Glavnog grada usmeno prihvaćena.

”Sa ciljem što kvalitetnije pripreme javnog konkursa za idejno rješenje istočne tribine. Glavni grad nakon tri mjeseca raspisuje prvi konkurs za idejno rješenje istočne tribine Gradskog stadiona koji doživljava fijasko zbog konflikta interesa člana žirija Dragana Komatine. Doniranu Studiju upšte ne uključuju u konkursnu dokumentaciju, a nakon mojih protesta, Glavni grad tek u drugom Javnom konkursu iz juna prošle godine uključuje Studiju, ali ne doniranu i njima predatu, već jednu od radnih verzija”, ističe Vlahović.

On očekuje da će novo, reformisano tužilaštvo ispitati cijeli slučaj.

”Na koji javno upozoravam već godinu i da će tada Vuković, glavni gradski arhitekta Filip Aleksić, predsjednik Savićević, Komatina i mnogi drugi imati priliku da daju korisne odgovore državnim institucijama”, poručio je Vlahović.

Bonus video: