Učesnici kampanje Montenegro prajda: Svima dozvoliti da slobodno žive emocije i da imaju pravo na izbor

Producentkinja i konsultantkinja za komunikacije, Nina Redžepagić, kazala je da često govorimo o sreći i da ona nije neuhvatljiva

3394 pregleda 8 komentar(a)
Redžepagić, Čirgić i Petović Bambur, Foto: PR Centar
Redžepagić, Čirgić i Petović Bambur, Foto: PR Centar

Najdublja čežnja svakog ljudskog bića je da bude prihvaćeno i voljeno onakvo kakvo jeste, a potrebno je svima dozvoliti da slobodno žive svoje emocije i da imaju pravo na izbor.

To su poručili učesnici kampanje povodom devetog Montenegro prajda, koji će biti održan u subotu pod sloganom "Ljubav, ljudi!", prenosi PR Centar.

Producentkinja i konsultantkinja za komunikacije, Nina Redžepagić, kazala je da često govorimo o sreći i da ona nije neuhvatljiva.

"Dozvolimo drugima da slobodno žive svoje emocije i da imaju pravo na izbor. Ljubav, ljudi!", poručila je Redžepagić.

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Adnan Čirgić, kazao je da mu je zadovoljstvo pružiti podršku organizaciji Montenegro prajda.

"Kao neko ko se bavi fenomenom tradicijske kulture, mislim da je u tom korupusu jedna od najljepših poruka podrške organizatorima Montenegro prajda – a to je neka ljubi ko god koga hoće, a ko neće, neka se ne nameće. Neka je sloboda svima, sloboda ištućima", rekao je Čirgić.

Psihoterapeutkinja, Darija Petović Bambur, rekla je da je najdublja čežnja svakog ljudskog bića da bude prihvaćeno i voljeno upravo onakvo kakvo jeste.

"Bez uslova. Prilično je jednostavno: sloboda je mjerilo. Svaka akcija, koja doprinosi ostvarivanju slobode da budemo ono što jesmo, je ispravna. Sve što teži da urušava tu slobodu je pogrešno", istakla je Bambur.

Kampanja je realizovana uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore kroz projekat "Ponos svuda - Strateški pristup ljudskim pravima LGBTI osoba u Crnoj Gori" koji sprovodi Queer Montenegro u partnerstvu sa NVO Juventas i Asocijacijom Spektra.

Bonus video: