Vlada tražila konkretne informacije od investitora

U izvještaju se navodi da će se graditi hotel "Kraljičina plaža" te valorizovati hoteli "„Bellevue“ i „Olympic“

12188 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Plan pripreme zimske turističke sezone 2021/2022. godine i usvojila Informaciju o aktivnostima na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma, za period januar – jun 2021. godine.

U izvještaju sa sjednice navodi se, između ostalog, da će se rekonstruisati tvrđava "Mamula", graditi hotel "Kraljičina plaža" te valorizovati hoteli "„Bellevue“ i „Olympic“.

"Informacija sadrži aktivnosti na realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turizma, i to: valorizacija lokaliteta na prostorima Bjelasice i Durmitora; izgradnja turističkog kompleksa, marine i prateće infrastrukture „Porto Montenegro“; izgradnja turističkih kompleksa „Portonovi“, „Luštica Bay“, „Plavi horizonti“ i „Montrose“", piše u izvještaju.

U diskusiji je, navodi se, naglašeno da su u pripremi Informacije korišćeni podaci Ministarstva ekonomskog razvoja i Agencije za investicije, u dijelu praćenja ugovornih obaveza na navedenim projektima, kao i iz izvještaja angažovanih nezavisnih kontrolora za praćenje realizacije investicionih aktivnosti.

"Takođe, od projektnih kompanija tražene su konkretne informacije o realizovanim aktivnostima na projektu, sa finansijskim podacima. Konstatovano je da se većina projekata u izvještajnom periodu, i pored ograničenja izazvanih pandemijom kovid-19, realizuje u skladu sa obavezama iz ugovora i investicionih programa, sa manjim odstupanjima u pogledu dinamike realizacije planiranih aktivnosti."

Bonus video: