"LJUBAV, LJUDI!"

Učesnici kampanje Montenegro prajda: Nikad ne smijemo pristati na homofobiju, nasilje i mržnju

„Mi smo tu za njih, bez obzira na to koga vole i ko su. Da ih razumijemo i podržimo, da im pružimo stabilno i podsticajno okruženje. Ljubav je ljubav i tako je jednostavno“

2565 pregleda 59 reakcija 6 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Djeci treba pružiti stabilno i podsticajno okruženje bez obzira koga vole i nikad ne smijemo pristati na homofobiju, nasilje i mržnju.

To su poručili učesnici kampanje povodom devetog Montenegro prajda, koji će biti održan u subotu pod sloganom „Ljubav, ljudi!“, prenosi PR Centar.

Predstavnica Udruženja Roditelji, Dejana Ponoš, kazala je da je uz podršku roditelja djeci sve lakše.

„Mi smo tu za njih, bez obzira na to koga vole i ko su. Da ih razumijemo i podržimo, da im pružimo stabilno i podsticajno okruženje. Ljubav je ljubav i tako je jednostavno“, poručila je Ponoš.

Komunikolog, Miško Strugar, kazao je da želi da živi u zemlji u kojoj pravo i pravda važe jednako za sve.

„Svi smo različiti, ali svi smo jednaki u želji da osjetimo i doživimo ljubav. Zato ne smijemo pristati nikad na homofobiju, nasilje i mržnju. Dižem glas protiv takvih negativnosti i javno pružam podršku održavanju Prajda u mojoj zemlji“, poručio je Strugar.

Građanska aktivistkinja, Dina Bajramspahić, rekla je da sa zadovoljstvom podržava Prajd, jer kako je dodala, uvijek navija za ljubav.

„Znam koliko je to važno sa aspekta ljudskih prava. Ljudska prava ili imamo ili nemamo i kada su ugrožena ljudska prava jednog, ugrožena su ljudska prava svih. Koliko smo tolerantni prema LGBTIQ zajednici, toliko smo tolerantni prema svim različitostima u društvu“, istakla je Bajramspahić.

Kampanja je realizovana uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore kroz projekat "Ponos svuda - Strateški pristup ljudskim pravima LGBTI osoba u Crnoj Gori" koji sprovodi Queer Montenegro u partnerstvu sa NVO Juventas i Asocijacijom Spektra.