"Brojne su prepreke pred LGBT osobama do dostojanstvenog života, a štiteći slobodu drugih, štitimo svoju slobodu"

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti", Srdan Kosović, kazao je da će podržavati Prajd sve dok ne postane potpuno izlišno pitanje da li se nečije pravo treba podržavati ili ne

4927 pregleda 38 reakcija 9 komentar(a)
Popović Samardžić, Kosović i Kustudić, Foto: PR Centar
Popović Samardžić, Kosović i Kustudić, Foto: PR Centar

Brojne su prepreke pred LGBT osobama do dostojanstvenog života, a štiteći slobodu drugih, štitimo svoju slobodu, poručili su učesnici kampanje povodom devetog Montenegro prajda, koji će biti održan danas pod sloganom "Ljubav, ljudi!", prenosi PR Centar.

Epidemiološkinja, Milena Popović Samardžić, kazala je da put bez prepreka ne vodi nikud, a da su brojne prepreke LGBT osoba do dostojanstvenog života.

"Do onog istog dostojanstva koje nam svima jednako pripada od rođenja. Štitimo slobodu drugih ljudi. Štiteći slobodu drugih ljudi, štitimo svoju slobodu. Moja podrška LGBT zajednici", rekla je Popović Samadržić.

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti", Srdan Kosović, kazao je da će podržavati Prajd sve dok ne postane potpuno izlišno pitanje da li se nečije pravo treba podržavati ili ne.

"Naročito, kad je u pitanju pravo na ljubav. Ljubav, ljudi, sa zarezom ili bez zareza, jer to je ljudska dužnost najsvetija", rekao je Kosović.

Ekonomistkinja, Zoja Kustudić, kazala je da je voda, kao i ljubav, nešto bez čega ne možemo da živimo i oboje se, kako je rekla, javljaju u predivnim različitim oblicima.

"Ljubav traži izražavanje i ne želi da sjedi sama, tiha na dnu ormara. Ona traži da bude vidljiva i da ima visoke note koje razbijaju kristalne čaše, ali i predrasude. Stoga, budimo ponosni na ono što jesmo i volimo se", rekla je Kustudić.

Kampanja je realizovana uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore kroz projekat "Ponos svuda - Strateški pristup ljudskim pravima LGBTI osoba u Crnoj Gori" koji sprovodi Queer Montenegro u partnerstvu sa NVO Juventas i Asocijacijom Spektra.

Bonus video: