"Stvaraju se uslovi da radovi na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Danilovgradu uskoro budu nastavljeni"

Direktor Uprave javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sastao se sa predsjednicom Opštine Danilovgrad, Zoricom Kovačević, sa kojom je "razgovarao o realizaciji postojećih i pokretanju novih kapitalnih projekata"

4015 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka Kovačević i Lučića, Foto: Uprava javnih radova
Sa sastanka Kovačević i Lučića, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova Crne Gore saopštila je danas da se stvaraju uslovi da radovi na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u opštini Danilovgrad uskoro budu nastavljeni.

U saopštenju se navodi da se direktor Uprave javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sastao juče sa predsjednicom Opštine Danilovgrad, Zoricom Kovačević, sa kojom je "razgovarao o realizaciji postojećih i pokretanju novih kapitalnih projekata".

"Posebno je istaknut značaj nastavka rekonstrukcije puta Danilovgrad – Spuž preko Martinića, koja je bila u višemjesečnom zastoju, a sada se naporima Uprave javnih radova i lokalne uprave stvaraju uslovi da radovi na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u danilovgradskoj opštini uskoro budu nastavljeni. Završetak ovog posla značajno će unaprijediti bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i doprinijeti podizanju kvaliteta života stanovništva na tom području", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave javnih radova su dodali da će rekonstrukcijom biti obuhvaćena dionica dužine 8,6 kilometara, uključujući i tri mosta.

"Ugovorena vrijednost radova je 3.032.423,04 eura, izvođač radova je "Met&alu plast" d.o.o. iz Danilovgrada, a stručni nadzor "Oliver ing" d.o.o. Budva", piše u saopštenju.

Kovačević je istakla "konstruktivnu saradnju sa Upravom javnih radova tokom ove godine, na zajedničkom zadatku razvoja lokalne putne infrastrukture".

"U prioritetne projekte svrstani su sanacija klizišta na putu prema manastiru Ostrog, koji je Lučić nakon sastanka obišao zajedno sa predstavnicima Opštine, zatim izgradnja kružnog toka u blizini osnovne škole, kao i izrada projektne dokumentacije za dionicu koja će spojiti novi bulevar Podgorica – Danilovgrad sa regionalnim magistralnim putem preko Novog sela", kazali su iz Uprave javnih radova.

Obilazak puta prema Ostrogu
Obilazak puta prema Ostrogufoto: Uprava javnih radova

Iz te institucije su naveli i da su Lučić i Kovačević izrazili "spremnost za nastavak zajedničkih aktivnosti, čiji je krajnji cilj unapređenje uslova života stanovništva na području danilovgradske opštine".

"Nakon posjete opštini Danilovgrad, Lučić je sa saradnicima obišao i manastir Ostrog, gdje ih je dočekao starješina manastira, otac Sergije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: