povodom 16. oktobra Svjetskog dana hrane

Glavni grad: Svečani ručak i koktel za korisnike Narodne kuhinje na Koniku

"Podsjećamo da Glavni grad više od 10 godina obezbjeđuje uslugu besplatni dnevni obrok za socijalno najugroženije građane, te da se svakodnevno podijeli 700 obroka za 305 porodica i pojedinaca od čega se 500 obroka servisira u objektu Narodne kuhinje, a 200 obroka se dostavlja na pojedinačne kućne adrese za starije i bolesne korisnike"

5087 pregleda 4 komentar(a)
Narodna kuhinja na Koniku, Foto: Glavni grad Podgorica
Narodna kuhinja na Koniku, Foto: Glavni grad Podgorica

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada je u saradnji sa Školom za srednje i više stručno obrazovanje "Sergej Stanić", pripremio svečani ručak i koktel za korisnike Narodne kuhinje na Koniku, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

U saopštenju se navodi da je to urađeno povodom 16. oktobra Svjetskog dana hrane, koji se širom svijeta obilježava svake godine, te da su korisnici u prostorijama Narodne kuhinje imali priliku da međusobno podijele svoja iskustva o uslugama koje im se pružaju.

"Podsjećamo da Glavni grad više od 10 godina obezbjeđuje uslugu besplatni dnevni obrok za socijalno najugroženije građane, te da se svakodnevno podijeli 700 obroka za 305 porodica i pojedinaca od čega se 500 obroka servisira u objektu Narodne kuhinje, a 200 obroka se dostavlja na pojedinačne kućne adrese za starije i bolesne korisnike. Zdravstvena kriza uzrokovana pandemijom COVID-19 pokazala je da je vrijeme za razmišljanje o stvarima koje istinski cijenimo, kao i o našim temeljnim potrebama. Ovo neizvjesno razdoblje podstaklo je mnoge da promišljaju drugačije i cijene više, pa je jedan od ciljeva obilježavanja Svjetskog dana hrane bio da se podigne svijest javnosti o problemu siromaštva, poveća solidarnost i pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija", ističe se u saopštenju Glavnog grada.

Oni su poručili da "nastavljaju da vode brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, samim tim i da unapređuju servise koji su im namijenjeni u cilju povećanja kvaliteta života".