odluka opštine bar:

Mještanima Crmnice subvencije za kupovinu mjesečnih karata za prolazak kroz Sozinu

Kazali da će tražiti da se proširi lista kategorija mještana koji će imati mogućnost da ostvare ovo pravo, ali radiiti i na sistemskom rješavanju ovog problema

10201 pregleda 143 reakcija 26 komentar(a)
Naplatni punkt: Tunel Sozina, Foto: Savo Prelević
Naplatni punkt: Tunel Sozina, Foto: Savo Prelević

Opština Bar rebelansom budžeta izdvojiće 50.000 eura za subvencije za kupovinu mjesečnih karata za nesmetan prolazak kroz tunel Sozina mještanima Mjesne zajednice Crmnica.

Kako su kazali, oni će na ovaj način Opština relaksirati mještane ogromnih nameta koji imaju pri svakodnevnom ili čestom prolasku kroz tunel zbog obavljanja redovnog posla, poljoprivrednih ili drugih obaveza.

Prošitiće i listu mještana koji će imati ovo pravo. "Opština će tražiti od Savjeta Mjesne Zajednice da se ove godine dodatno proširi lista kategorija mještana koji će imati mogućnost da ostvare ovo pravo. Kategorije kojima bi se proširenjem omogućilo ovo pravo su, osim lica koji obavljaju redovan posao dodatno i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva te registrovani izdavaoci privatnog smještaja na ovom području", kazali su.

Ističu da je. obzirom da mještani MZ Crmnica više godina nailaze na nerazumijevanje menadžmenta “Monteputa”, lokalna uprava više puta isticala da razumije potrebe mještana koji su pod ogromnim opterećenjem.

"Dodatno, ove godine je izostala subvencija koju je prošle godine “Monteput” obezbijedio za mještane u iznosu od 30.000 eura, što dodatno usložnjava njihov položaj."

Iz Opštine Bar dodaju da će, svjesni činjenice da ponuđeno rješenje samo kratkoročno rješava višegodišnju problematiku mještana, nastaviti da podržavaju zahtjeve građana ovog dijela opštine i stav da je neophodno sistematski riješiti ovaj problem kroz značajno smanjenje cijena prolaza kroz Sozinu ili čak potpuno ukidanje naplate za navedene kategorije stanovništva.

"U vremenu kada svjedočimo opštoj ekonomskoj krizi usljed epidemije korona virusa, kada bilježimo stalna poskupljena osnovnih životnih i drugih potrepština, država bi morala povesti posebno računa da ovakvi nameti postaju neizdrživi za mještane Crmnice koji su prinuđeni da svakog dana prolaze kroz tunel Sozina", zaključuju.

Preporučujemo za Vas