Opština Bar obezbijedila subvencije za kupovinu mjesečnih karata

Crmničanima 50.000 eura za prolazak kroz Sozinu

Ove godine izostala subvencija koju je prošle godine "Monteput" obezbijedio za mještane u iznosu od 30.000 eura

9232 pregleda 18 komentar(a)
Prolazak kroz tunel automobilom košta 2,5 eura: Sozina, Foto: SAVO PRELEVIC
Prolazak kroz tunel automobilom košta 2,5 eura: Sozina, Foto: SAVO PRELEVIC

Opština Bar izdvojiće 50.000 eura za subvencije za kupovinu mjesečnih karata za prolazak kroz tunel Sozina mještanima Mjesne zajednice (MZ) Crmnica.

Iz Opštine je saopšteno da će rebalansom budžeta obezbijediti novac za tu namjenu i, kako su istakli, relaksirati mještane ogromnih nameta pri svakodnevnom ili čestom prolasku kroz tunel, zbog obavljanja redovnog posla, poljoprivrednih ili drugih obaveza.

”Opština će tražiti od Savjeta Mjesne zajednice da se ove godine dodatno proširi lista kategorija mještana koji će imati mogućnost da ostvare ovo pravo. Kategorije kojima bi se proširenjem omogućilo ovo pravo su, osim lica koji obavljaju redovan posao, i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva te registrovani izdavaoci privatnog smještaja na ovom području”.

Navode da je, s obzirom da mještani MZ Crmnica više godina nailaze na nerazumijevanje menadžmenta “Monteputa”, lokalna uprava više puta isticala da razumije njihove potrebe.

”Dodatno, ove godine je izostala subvencija koju je prošle godine ‘Monteput’ obezbijedio za mještane u iznosu od 30.000 eura, što dodatno usložnjava njihov položaj”.

Iz Opštine Bar dodaju da će, svjesni činjenice da ponuđeno rješenje samo kratkoročno rješava višegodišnju problematiku mještana, nastaviti da podržavaju zahtjeve građana MZ. Ocijenili su da je neophodno sistematski riješiti problem, kroz značajno smanjenje cijena prolaza kroz Sozinu, ili čak potpuno ukidanje naplate za navedene kategorije stanovništva.

”U vremenu kada svjedočimo opštoj ekonomskoj krizi usljed epidemije korona virusa, kada bilježimo stalna poskupljena osnovnih životnih i drugih potrepština, država bi morala povesti posebno računa da ovakvi nameti postaju neizdrživi za mještane Crmnice koji su prinuđeni da svakog dana prolaze kroz tunel Sozina”.

Preporučujemo za Vas