U Bijelom Polju pokrenuta humanitarna akcija "Naše malo, drugima je mnogo"

Više nevladinih organizacija učestvuje u humanitarnoj akciji, čiji su inicijatori aktivisti u bjelopoljskoj romskoj zajednici. Sakupljaju se odjeća, obuća i hrana, a dan obilježavanja je pomjeren za danas, zbog aktivnosti u školama

3532 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Humatarna akcija "Naše malo, drugima mnogo“ upriličena je danas u Bijelom Polju, povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva.

U okviru akcije sakupljaju se odjeća, obuća i osnovne životne namirnice koje će kasnije biti podijeljenje najsiromašnijim porodicama.

"Pozivamo sve građane da tokom ove nedelje ako žele pridruže se akciji, jer akcija traje do subote a naši aktivisti će na njihov poziv doći i preuzeti donaciju. Ova akcija ima za cilj podizanje za svijesti građana, po sopstvenim mogućnostima, u borbi protiv siromaštva. Zaista naše malo je drugima mnogo a to će osjetiti svi učesnici ove humanitarne akcije", kazala je jedna od inicijatora, Zineta Selimović, inače popredsjednica NVO „Romi sa sjevera“ i zahvalila se svim učesnicima akcije.

"Većini rožmskih porodica hrana, odjeća i obuća mnogo znače i jako su im potrebni, ali svima nama mnogo više znači ova podrška iz većinske zajednice jer vidimo da nijesmo sami u ovoj borbi za potpunu integraciju u široj zajednici", kazala je ona.

Mašan Živković iz Crvenog krsta je kazao da se ta organizacija rado odazvala ovoj akciji, kroz logističku podršku kao i donaciju hranu u vrijednosti 600 eura.

"Naša organizacija će uvijek pružiti podršku ovakvim inicijativama, jer one podižu građansku svijest o značaju borbe protiv siromaštva, koja je prisutna u svim zajednicama pa i našoj", kazao je on,

U programu obilježavanja učenici osnovne škole ,,Risto Ratković“ i Srednje stručne škole su realizovali kratak književni program u cilju promovisanja borbe protiv siromaštva.

Bonus video: