Kolašinu fali još 19 službenika i namještenika

S obzirom da je Opština u reprogramu poreskog duga, nova zapošljavanja zavisiće od saglasnosti Ministarstva finansija i socijalnog staranja, ali i od toga koliko novca će biti u kasi

5915 pregleda 21 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

U kolašinskoj lokalnoj upravi su zaposlena 92 izvršioca, od čega 82 na neodređeno i 10 na određeno, piše u novim izmjenama Kadrovskog plana.

No, kako se konstatuje u dokumentu, to nije dovoljno, pa postoji potreba da zaposle još 19 službenika i namještenika.

Nova zapošljavanja, objašnjavaju, zavisiće od saglasnosti Ministarstva finansija i socijalnog staranja, ali i od toga koliko novca će biti u opštinskoj kasi.

”U proteklom periodu je zbog izmjena zakonske regulative u pojedinim oblastima povećan i obim posla koji obavlja lokalna uprava Opštine Kolašin. Samim tim pojavila se i potreba za zapošljavanjem određenog broja službenika i namještenika... Kako je Opština Kolašin u reprogramu poreskog duga neophodno je prethodno pribaviti saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja za popunjavanje novih radnih mjesta koja će se popunjavati tokom godine, u zavisnosti od raspoloživih finansijskih sredstava”, piše u izmjenama Kadrovskog plana za ovu godinu.

Prema tom dokumentu, među sada zaposlenima je naviše izvršnog kadra, u koje spadaju samostalni i viši i ostali referenti, komunalni policajci i vatrogasci. Iz te grupe zaposleno je 42, dok je sistematizacijom predviđeno 50.

Prema Kadrovskom planu, u lokalnoj upravi je potrebno zapošljavanje još po dva samostalna i viša referenta, tri vatrogasca i jednog komunalnog policajca.

U grupi “ekspertski kadar” je 36 zaposlenih, od kojih je najviše samostalnih i viših savjetnika. Međutim, kako piše u Kadrovskom planu, broj potrebnih izvršilaca iz te kategorije je 45.

Visoko rukovodni kadar kolašinske lokalne uprave ima 10 izvršilaca.

Kolašinska lokalna uprava novim izmjenama Kadrovskog plana pokazala je potrebu i za tri pripravnika.

Samo jedan opštinski službenik ove godine ispuniće uslov za penziju.

Za bruto-zarade zaposlenih u opštinskoj administraciji, kako je planirano budžetom za ovu godinu, biće potrošeno 1,09 milona eura.

Pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta sekretarijata i službi opštine Kolašin sistematizovano je 110 izvršilaca.

Bonus video: