Devet krivičnih prijava na sjeveru zbog kršenja mjera u ugostiteljskim objektima

Prijave većim dijelom podnijete zbog neposjedovanja kovid potvrda zaposlenih i gostiju

2912 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turistička inspekcija podnijela je devet krivičnih prijava zbog kršenja mjera u ugostiteljskim objektima na sjeveru Crne Gore, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Osim kontrola epidemioloških mjera koje obavljaju na teritoriji cijele države, u protekla tri dana su kontrolisali legalnost obavljanja djelatnosti, izdavanje računa i da li se u lokalima konzumiraju duvanski proizvodi, a kontrolisali su Rožaje, Berane, Plav, Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin

"Tom prilikom izvršeno je 55 kontrola, a utrvrđena 31 nepravilnost za koju je izrečeno 27 prekršajnih naloga u vrijednosti od 11.450 eura. Zbog većih kršenja propisa, podneseno je četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred sudom za prekršaje. Takođe podneseno je i devet krivičnih prijava i to većim dijelom zbog neposjedovanja kovid potvrda zaposlenih i gostiju. Zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja zapečaćen je jedan ugostiteljski objekat u Mojkovcu", navodi se u saopštenju UIP.

Istakli su i da s obzirom na to da su vremenski uslovi takvi da sada gosti više borave u unutrašnjosti lokala, njihova Turistička inspekcija posvećuje posebnu pažnju da se u svim ugostiteljskim objektima poštuju mjere, kako bi se spriječilo pogoršanje trenutne epidemiološke situacije.

"Pozivamo sve ugostitelje i sve građane da poštuju mjere kako bi očuvali zdravlje i izbjegli rizik ograničavanja rada privrede uvođenjem novih mjera", naveli su oni.

Bonus video: