odluka opštine bar

Raspisan novi tender za dječji park na Topolici, raskinut ugovor sa izvođačem zbog neispunjenja obaveza

Vrijednost raspisanog tendera za park iznosi gotovo 208.000 eura

2090 pregleda 7 komentar(a)
Idejno rješenje, Foto: Opština Bar
Idejno rješenje, Foto: Opština Bar

Opština Bar raspisala je novi javni poziv za izvođača radova za uređenje površine javne namjene, park Topolica-Bjeliši u neposrednoj blizini Osnovne škole „Jugoslavija“.

Tender je raspisan nakon jednostranog raskida ugovora od strane Opštine sa firmom "Grand Design", izvođačem radova po ranijem tenderu, koji, kako je saopšteno iz lokalne samouprave, nije ispunjavao svoje ugovorne obaveze. Vrijednost raspisanog tendera za park iznosi gotovo 208.000 eura.

Iz Opštine su kazali da su se na taj korak odučili zbog neispunjenih ugovorenih obaveza koje se odnose na ugovorenu dinamiku i kvalitet izvođenja radova koje je izvođač bio dužan dovršiti u roku od 60 dana od uvođenja u posao.

„Kvalitet do sada izvedenih radova kao i njihova dinamika, nedvosmisleno ukazuje na to da izvođač neće okončati radove na uređenju parka u predviđenom roku, niti na dovoljno kvalitetan način ispuniti svoju obavezu po osnovu već izvedenih radova.“, navodi se u obrazloženju raskida ugovora.

Isto tako, izvođač je, shodno Ugovoru, dužan da na svoj teret preuzme sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi se izvedeni radovi zaštitili od propadanja, a Opština će aktivirati i Garanciju za dobro izvršenje ugovora u iznosu od 10 odsto od vrijednosti ugovora.

Preporučujemo za Vas