"Hipi“: Prokleta mogućnost izbora mora da postoji

Koeljo nas vraća kroz vrijeme da bi oživio snove svoje hipi generacije: "Promijenio sam redosljed, imena i pojedinosti o osobama, neke događaje sam morao da skratim, ali svi događaji su istiniti"

19906 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti, Foto: Vijesti
Vijesti, Foto: Vijesti

"Priče ispričane ovdje čine sastavni dio mog ličnog iskustva. Promijenio sam redosljed, imena i pojedinosti o osobama, neke događaje sam morao da skratim, ali svi događaji su istiniti. Odlučio sam se da pripovjedač bude u trećem licu jer mi je to dozvolilo da ličnostima dam sopstveni glas u opisu njihovih života" napisao je Paulo Koeljo u uvodu knjige"Hipi".

Oslanjajući se na bogato životno iskustvo, Koeljo nas vraća kroz vrijeme da bi oživio snove svoje hipi generacije koja je žudjela za mirom i usuđivala se da ospori ustaljeni društveni poredak.

Koeljo priča priču o Paulu, brazilskom mladiću koji želi da postane pisac i kreće na hodočašće u potrazi za dubljim smislom života.

Put ga vodi do poznatog Dam trga u Amsterdamu, punom mladih ljudi koji nose živopisnu odjeću i pale mirišljave štapiće, meditiraju i igraju uz muzikuvu i potrazi za unutrašnjom istinom. Srijeće Karlu, Holanđanku u dvadesetim godinama, koja želi da pronađe idealnog saputnika da je prati na čuvenom hodočašću hipika u Nepal. Ona ubijedi Paula da joj se pridruži kako bi se ukrcali u Magični autobus koji putuje kroz Evropu i Centralnu Aziju put Katmandua. Kreću na putovanje u društvu fascinantnih saputnika, od kojih svako ima svoju priču, i svako od njih će doći do sopstvenog preobražaja i sopstvenog životnog puta...

U prodaji od četvrtka, 21. oktobra

Bonus video: