DZ Podgorica: Primitivni napad na našeg ljekara, sramno ponašanje pacijenta i njegovog roditelja

"Za ovakvo ponašanje ne postoje izgovori niti smije postojati namjera da se relativizuje ovakav skandal. Ovakvo ponašanje nije izolovan slučaj. Naši ljekari, naši tehničari i sestre, svakodnevno su na udaru i meta neodgovornim i agresivnim pojedincima i grupama"

12213 pregleda 44 reakcija 33 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Uprava javnih radova
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Uprava javnih radova

Dom zdravlja Podgorica saopštio je da "najoštrije osuđuje današnji primitivni napad na našeg ljekara, humanistu koji je na prvoj liniji odbrane zdravlja građana Podgorice".

"Za ovakvo ponašanje ne postoje izgovori niti smije postojati namjera da se relativizuje ovakav skandal. Ovakvo ponašanje nije izolovan slučaj. Naši ljekari, naši tehničari i sestre, svakodnevno su na udaru i meta neodgovornim i agresivnim pojedincima i grupama. Smatramo da svi moramo stati u odbranu medicinskih radnika, jer oni ne smiju biti meta: pljuvanju, čupanju, nasrtanju, fizičkoj agresiji... Ponavljamo, ne postoji izgovor za ovakvo ponašanje, kao ni skandalozno isto agresivno nasrtanje od strane pacijentovog roditelja", ističe se u saopštenju DZ Podgorica.

Iz DZ Podgorica su dodali da "čvrsto stoje iza svojih ljekara i pružiće punu podršku svom zaposlenom, žrtvi današnjeg sramnog ponašanja pacijenta i roditelja".

"Dom zdravlja Podgorica će ubuduće i na najmanji znak nedoličnog ponašanja pozivati Upravu policije da reaguje, a naša pravna služba će podnositi krivične prijave protiv počinioca. Apelujemo na sve u državi da poštuju zdravstvene radnike, jer oni svaki dan rizikuju svoje zdravlje kako bi pružili zdravstvenu zaštitu svim građanima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: