PSCG: Dovođenje djece u zabludu da su svjetski šampioni je ozbiljan izazov za nadležne

"Povodom ovog događaja obavijestili smo Inspekciju za sport, Upravu za mlade i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, a sve u cilju da zaštitimo licencirane sportske klubove i licencirane takmičare PSCG"

3778 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
PSCG, Foto: PSCG
PSCG, Foto: PSCG

Plesni Savez Crne Gore (PSCG) saopštio je danas da je održavanje događaja "ADF Stage Dance World Championship Bu2DanceFestival" u periodu između 15. i 17. oktobra 2021. godine u hotelu "Splendid" nelegitimno.

Oni su dodali da je ovo takmičenje upriličeno u organizaciji kluba koji nije član PSCG.

"Pozivajući se na Zakon o sportu, održavanje svjetskog prvenstva, kako su ga organizatori nazvali, moguće je isključivo pod okriljem nacionalnog saveza i odobrenjem Vlade Crne Gore. Napominjemo da je PSCG jedini registrovani plesni savez u našoj zemlji. Stoga, imamo slučaj obmane šire javnosti i učesnika samog takmičenja, klubova i djece koja na "svjetskom prvenstvu" nisu ostvarila ni jedan poen - što nije slučaj na legitimnim prvenstvima", ističe se u saopoštenju PSCG.

Oni su dodali da "dovođenje djece u zabludu da su svjetski šampioni, predstavlja ozbiljan izazov za nadležne organe, ali isto tako i jasan socijalni izazov u daljem razvoju najmlađih".

"Povodom ovog događaja obavijestili smo Inspekciju za sport, Upravu za mlade i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, a sve u cilju da zaštitimo licencirane sportske klubove i licencirane takmičare PSCG", piše u saopštenju.

Predsjedavajući PSCG, Vuk Vukašinović kazao je da bavljenje ovom temom na dalje prepušta nadležnim organima.

"On poziva sve zainteresovane klubove koji žele da se bave sportskim plesom, da pristupe PSCG i sve zainteresovane pojedince da se pridruže legalno registrovanim klubovima. Rezultati najboljih svakako ce biti prepoznati od strane PSCG, sa jasno definisanim pravilima i uslovima ka postizanju uspjeha", zaključuje se u saopštenju PSCG.

Kao dokaz da smo reagovali i dobili povratne informacije iz Inspekcije za sport, u prilogu šaljemo pristigli dokumenat od iste, u nadi da ćete u interesu širih sfera javnosti objaviti saopštenje.

Bonus video: