Lukšić menadžer u "Vodacomu"

Lukšić je ostavku podnio 15. septembra nakon oko godinu provedenih na funkciji u Komunalnom, iz “ličnih razloga”
161 pregleda 1 komentar(a)
Tonko Lukšić, Foto: Komunalnotivat.com
Tonko Lukšić, Foto: Komunalnotivat.com
Ažurirano: 07.11.2017. 14:37h

Bivši direktor Komunalnog preduzeća Tivat Tonko Lukšić (DPS) novi je projekt menadžer u Vodacomu - zajedničkoj firmi Vlade i primorskih opština koja se bavi izgradnjom vodovodne i kanalizacione infrastrukture.

To je potvrđeno “Vijestima“ iz tivatskog DPS-a i lokalne uprave koja je nedavno na mjesto v. d. direktora Komunalnog preduzeća postavila Vlada Đujkića (DPS), umjesto Lukšića.

Lukšić je ostavku podnio 15. septembra nakon oko godinu dana provedenih na toj funkciji, iz "ličnih razloga".

Prema nezvaničnim saznanjima, on je bio nezadovoljan odnosom koji je prema njemu imala gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS), a ni u njegovoj partiji navodno nijesu bili zadovoljni kako je radio...

Diplomirani inžinjer elektrotehnike i elektronike odlazi na "vruću poziciju" u "Vodacomu", koji je suočen sa velikim nezadovoljstvom dijela osnivača - primorskih opština, zbog velikih problema koji prate neke od investicija.

To se posebno odnosi na izgradnju druge i treće faze kanalizacionog sistema u Tivtu, koja je drastično kasnila i izbog čega Opština Tivat kao investitor trenutno vodi sudske sporove i arbitražu sa izvođačem - njemačkom firmom "Ludwig Pfeiffer".

Rokovi su probijeni i prilikom izgradnje kanalizacije u Herceg Novom, gdje su kašnjenje i problemi na relaciji “Vodacom” - Opština - turska kompanija “Celticoglu” koja je bila izvođač radova, bili još i izraženiji.

"Vodacom" je već duže suočen i sa krizom rukovođenja jer od septembra prošle godine i iznenadne smjene Borisa Vukovića, firma nema izvršnog direktora.

Sve konce u međuvremenu su vukli glavna pravnica "Vodacoma" Nada Krivokapić i donedavni predsjednik Borda direktora Miloš Dževerdanović (DPS) čiji je planirani transfer sa te funkcije u fotelju izvršnog direktora prije mjesec dana Agencija za sprečavanje korupcije poništila kao nezakonit, jer je, kako su konstatovali, urađen u direktnom konfliktu interesa.

Bonus video: