Šta uspjeh Netflixove serije „Squid Game“ znači za investitore?

Šta se dešava kada jedna od tih serija dostigne razmjere globalnog fenomena i kako taj uspjeh utiče na kompaniju ali i na investitore

28900 pregleda 0 komentar(a)
Limit Prime, Foto: Limit prime
Limit Prime, Foto: Limit prime

Sve veća popularnost platformi za strimovanje, kao što su Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO Max i druge, dovela je do masovne produkcije video sadržaja. Veliki broj filmova i serija se svakodnevno proizvodi kako bi ove platforme obezbjedile svoju budućnost.

Šta se dešava kada jedna od tih serija dostigne razmjere globalnog fenomena i kako taj uspjeh utiče na kompaniju ali i na investitore, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Kako je uspjeh serije „Squid Game“ uticao na Netflix?

Netflix je objavio rezultate za treći kvartal i ova kompnija može biti zadovoljna postignutim. Sa hit serijama „Squid Game“ i „La Casa De Papel“ („Money Heist“) i širokim spektrom novih sadržaja, Netflix je stekao 4,4 miliona novih pretplatnika u trećem kvartalu 2021.

Kvalitetan sadržaj je ključni sastojak uspjeha ove kompanije. U prilog tome govori i činjenica da je „Squid Game“, južnokorejska distopijska serija koja je imala premijeru u toku ovog perioda postala “najveća TV serija ikada“. Kompanija je saopštila da je 142 miliona domaćinstava širom svijeta gledalo ovu seriju u prve četiri nedelje njenog prikazivanja.

Ponuda dobrog sadržaja dovela je do odličnih finansijskih rezultata što možete vidjeti na našem infografiku. Zarada po akciji (Earnings per share) premašila je predviđanja od 2,58 dolara i porasla na 3,19 dolara. Za razliku od EPS -a, prihodi su se podudarali sa prognozama analitičara od 7,5 milijardi dolara.

Akcije kompanije porasle su za skoro 5% na dan objavljivanja izvještaja. Tokom protekle godine, akcije Netflixa dale su ukupan prinos od 29,9%, iznad ukupnog prinosa S&P 500 od 16,7%.

Limit prime
foto: Limit prime

Kakva je budućnost Netflixa?

Netflix je na putu da do kraja 2021. godine ostvari 20% operativne marže. U prošlosti je operativna marža u bilo kojoj godini iznosila oko 3%. Ova vrijednost pokazuje investitorima profitabilnost preduzeća i nudi zgodan način za poređenje konkurentskih preduzeća.

Sudeći po prethodno navedenom, Netflix definitivno ostaje na putu ka profitabilnosti i prognoze za 2022 su ohrabrujuće.

Uprkos činjenici da, zbog velike konkurencije, postaje sve teže pridobiti nove i zadržati postojeće pretplatnike, Netflix zadržava pozitivan stav. U svom poslednjem saopštenju kompanija je rekla da očekuje 8,5 miliona novih pretplatnika u četvrtom kvartalu.

„U četvrtom kvartalu imamo toliko sadržaja koji nikada nismo imali, pa ćemo morati da osjetimo koji je naš pravac kao bismo bili odlični i sledeće godine.” Rekao je ko-izvršni direktor Netflixa Reed Hastings.

Šta ovo znači za one koji žele da trguju sa akcijama Netflixa?

Možda je period u kojem velike kompanije objavljuju svoje poslovne rezultate idealno vrijeme da razmotrite investiranje preko Limit Prime Securities-a. LPS je brokerska kuća koja vam omogućava potencijalnu zaradu kako u slučaju pada, tako i u slučaju rasta cijena akcija ili kripto valuta.

Ako želite da trgujete akcijama Netflix-a ili drugim finansijskim proizvodima (kriptovalutama, zlatom, naftom, valutnim parovima), otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 242 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: https://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 242

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin