Matoviću raskinut radni odnos

Radom Službe komunalne policije koordinira potpredsjednik Opštine Kolašin Bojan Kuburović sve do imenovanja načelnika

10300 pregleda 35 reakcija 6 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Marko Matović nije više načelnik kolašinske Službe komunalne policije, potvrdili su “Vijestima” u kabinetu predsjednika Opštine Milosava Bulatovića. Kako su objasnili, Matoviću je raskinut radni odnos, na osnovu zapisnika Upravne inspekcije.

”Radom Službe komunalne policije koordinira potpredsjednik Opštine Bojan Kuburović sve do imenovanja načelnika. Matoviću je raskinut radni odnos, pa nije rukovodilac Službe. Naime, zapisnikom Upravne inspekcije naloženo je da se isprave nepravilnosti u odnosu na radni odnos Marka Matovića. Prema tom zapisniku je postupljeno i, tokom prethodne nedjelje, donešeno rješenje o razrješenju”, saopštili su iz Bulatovićevog kabineta.

Matović je za v.d. načelnika Komunalne policije postavljen 6. decembra 2018. godine. Prije toga, Bulatović je razriješio prehodnog rukovodioca te službe Zorana Kujovića.

Specijalno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju, terorizam i ratne zločine Višeg suda u Pogorici u avgustu je proglasilo krivim Bulatovića za zloupotrebu službenog položaja. On je, kako piše u obrazloženju presude, svojeručnim potpisom i pečatom u prijavi za stručno osposobljavanje na Policijskoj akademiji, lažno prikazao da Matović radi kao komunalni policajac. Kako je sud konstatovao, Matović je u to vrijeme bio nezaposlen. Zbog toga je predsjedniku Opštine Kolašin izrečena kazna na šest mjeseci zatvora uslovno. Bulatović je, piše u presudi, kasnije platio Matoviću stručno osposobljavanje u iznosu od 446 eura.

Optužni predlog protiov Bulatovića podignut je na osnovu krivične prijave Kujovića. U ratu saopštenjima sa Bulatovićevim partijskim kolegama iz DPS, Kujović je prije dva mjeseca kazao i da je protivzakonito formirana Služba glavnog menadžera Opštine Kolašin. To je, kako je tvrdio, učinjeno na način što je predsjedniku Opštine “podmetnuta na potpis nezakonita odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave”.

Iz Bulatovićevog kabineta su juče kazali “Vjestima” i da su u “toku i izmjene Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave”.

”Tim izmjenama biće obuhvaćena i Služba menadžera. To je učinjeno, takođe, prema nalogu Upravne inspekcije”, saopštili su iz predsjednikovog kabineta.

Na čelu te Službe je Veljo Jovanović, kadar Grupe birača (GB), koja sa DPS i Socijaldemokratama obavlja vlast tu Kolašinu.

Bonus video: