Ogorodov: Nemam ništa sa nezakonitom djelatnošću

"...ja nijesam imao, niti imam ništa zajedničko sa bilo kakvom sumnjivom, a tim prije nezakonitom djelatnošću. Međutim, to se stalno sugeriše i nameće u predmetnom članku"

5657 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Biljana Matijasevic
Foto: Biljana Matijasevic

Povodom članka "Arza na prodaju, Vlada prijeti oduzimanjem", objavljenog 7. oktobra 2021. godine, reagovao je suvlasnik kompanije RCG-Invest, Vadim Ogorodov. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Ja, Vadim Ogorodov, jesam suvlasnik kompanije "RCG-Invest", u čijem je vlasništvu imovina o kojoj ste pisali u članku 'Arza na prodaju, Vlada prijeti oduzimanjem', objavljenom u Vašem listu dana 17.10.2021. godine, ali ja nijesam imao, niti imam ništa zajedničko sa bilo kakvom sumnjivom, a tim prije nezakonitom djelatnošću. Međutim, to se stalno sugeriše i nameće u predmetnom članku, koji je objavljen u dnevnom listu "Vijesti", pa čak i u najavi članka na naslovnoj strani lista.

Svoja sredstva sam uložio i nastavljam ulagati zadnjih 15 godina u Crnoj Gori, jer sam prepoznao ovu zemlju kao kvalitetnu i finansijski interesantnu destinaciju.

Moram konstatovati, nažalost, da realizacija mojih značajnih ulaganja u projekte u Crnoj Gori nije mogla biti uvijek ostvarena u punoj mjeri i poželjnom brzinom, ali vjerujem da uzrok tome bili određeni propusti u zakonodavstvu, a ne loše namjere sa bilo čije strane", navedeno je u reagovanju.

Bonus video: