Srzentić razgovarala sa sekretarkom za medije Bijele kuće

Srzentić je navela da je sa Psaki razgovarala o globalnim izazovima koji opterećuju medije i novinare, građenju otvorene i transparentne Vlade i ulozi koje vladine politike mogu imati na suzbijanju širenja lažnih vijesti, kao i o većem oznaživanju žena u javnoj administraciji

5484 pregleda 22 komentar(a)
Psaki i Srzentić, Foto: twitter.com/TamaraSrzentic
Psaki i Srzentić, Foto: twitter.com/TamaraSrzentic

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama razgovarala je i sa sekretarkom za medije Bijele kuće Džen Psaki.

Srzentić je navela da je sa Psaki razgovarala o globalnim izazovima koji opterećuju medije i novinare, građenju otvorene i transparentne Vlade i ulozi koje vladine politike mogu imati na suzbijanju širenja lažnih vijesti, kao i o većem oznaživanju žena u javnoj administraciji.

Rekla je da je Psaki inspiracija mnogim djevojčicama i djevojkama, te da igra ključnu ulogu u prvom ženskom seniorskom komunikacionom timu u administraciji američkog predsjednika Džoa Bajdena.

"Džen Psaki pomjera granice otvorenosti, a svojim preciznim i jednostavnim stilom, uvažavajući novinare i njihovo pravo da pitaju, približava na dnevnom nivou ljudima u svakom dijelu Amerike politike koje za njihovo dobro kreira Bijela kuća", navela je Srzentić na Tviteru.

Bonus video: