RTCG-u prijeti blokada računa zbog više od 700.000 eura troškova za sudske sporove

Drljević je kazao da ima viška osoblja, a ne radnika, a da program te medijske kuće drže honorarci i srednjoškolci, dok ima dosta kadra koji ne radi i treba ga "probuditi"

11696 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.10.2021. 11:01h

Javnom servisu Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) mogao bi biti blokiran račun zbog više od 700.000 eura troškova za sudske sporove, a koje potražuje jedna advokatska kancelarija.

To je saopštio predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević, pojasnivši da je ta advokatska kancelarija zastupala zaposlene RTCG u radnim sporovima, a da je "nevjerovatno da su troškovi 750.000 eura".

"Možemo doći u situaciju da nam narednih dana, ako odluče to, blokiraju račun za ta potraživanja i ne budemo u mogućnosti da isplatimo plate", kazao je Drljević gostujući na Radiju Javnog servisa.

Drljević je kazao da imaju velikih finansijskih problema, sudskih istraživanja i apelovao na Ministarstvo finansija, na Vladu, da uvaži njihova obraćanja i njihovu molbu u budućnosti i pozvao i nadležne institucije da se pozabave onim što će morati u narednom periodu da plate.

"A to su neki neosnovani troškovi", tvrdi on.

Kazao je da ga je u junu, kada je došao na čelo Savjeta, dočekalo saznanje o obavezama prema radnicima zbog pogrešnog obračunavanja ličnog dohotka u dužem periodu. Kaže da su se dogovorili o načinu plaćanja prema radnicima.

"Usput smo se upoznali sa problemima koji datiraju decenijama unazad. Sporna su potraživanja pojedinih advokatskih kancelarija. U svakom trenutku nam prijeti da jedna advokatska kancelarija na osnovu advokatskih troškova skine s računa 750.000 eura. Možete misliti sa kakvim strahom rukovodstvo ove kuće dolazi na posao. Mi moramo da isplatimo plate".

Naveo je da će se menadžment i Savjet snaći za novac da se isplate dugovanja radnicima.

On je kazao da je moguće da će sistematizacija u toj medijskoj kući početi do kraja godine.

Drljević je kazao da ima viška osoblja, a ne radnika, a da program te medijske kuće drže honorarci i srednjoškolci, dok ima dosta kadra koji ne radi i treba ga "probuditi".

Bonus video: