Đukić: Prioritet renoviranje učionica u podrumu

”Kada sam obišao zgradu, prostorije, vidio sam da je stanje baš loše”, kazao je Đukić.

6921 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

U podgoričkoj OŠ “Savo Pejanović” u narednom periodu planiraju da renoviraju podrumske prostorije, kako bi dobili dodatni prostor za nastavu. Plan je i da osavremene kabinete projektorima i kompjuterima.

To je najavio direktor škole Zoran Đukić, ističući da su podrumske prostorije u lošem stanju.

”Pokušaćemo da renoviramo taj prostor, koji je u zaista lošem stanju. Dobili bismo tako tri kabineta, u planu je da napravimo i biblioteku sa čitaonicom, gdje bi mogli da dolaze i roditelji naših učenika”, naveo je Đukić.

On je istakao da je potrebno da se za sve učionice obezbijede kompjuteri i projektori, kako bi osavremenili nastavu.

”Kada sam došao na poziciju direktora, vidio sam da nijedan kabinet nema kompjuter i projektor. Ostali smo na onome nivou prije 30 godina, kreda i tabla, a ja sam protiv toga. Pokušaćemo da ih obezbijedimo preko roditelja, bivših đaka škole, kojih zaista ima mnogo, a koji su sada uspješni ljudi. Pravimo fond, tako da ćemo tako preko fonda i u saradnji sa roditeljima da obezbijedimo novac za to, kako bi imali aktivnu nastavu”, kazao je Đukić.

Zgrada škole je, kako je istakao, takođe u lošem stanju, iako su ranije odrađene neke popravke.

”Kada sam obišao zgradu, prostorije, vidio sam da je stanje baš loše”, kazao je Đukić.

U planu je, kako je istakao, da se đaci što više direktno uključe u nastavni proces, a osim uvođenja šahovske sekcije, biće još novih sadržaja za mališane.

”Nastavni proces se može unaprijediti. Pravićemo ono što djeca traže. Svake srijede imamo tribinu, gdje dolaze osobe koje se bave muzikom, sportom, pjesnici. Učestvovao je nedavno Miodrag Perunović, dogovaramo da dođe Ivan Strugar. Imali smo muzičko veče, gdje su učestvovali đaci”, priča Đukić.

U školi su prošle sedmice organizovali takmičenje u šahu, na kojem je učestvovalo 69 đaka, a u planu je da bude održano u Tuzima, u tamošnjoj Gimnaziji, u Golubovcima.

On je istakao da škola ima budućnost, a da je tako potvrđuje što je ove školske godine upisano stotinu više đaka u odnosu na prošlu.

”To je dokaz da su nas roditelji prepoznali i odlučili da đake upišu kod nas. Tome je doprinjelo to što sno uveli produženi boravak za đake do četvrtog razreda i to se pokazalo kao pun pogodak”, dodao je Đukić.

Bonus video: