Podgorici dostupan COVID 19 call centar

U saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Domom zdravlja Podgorica, Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice donirao je sedam kompjutera i monitora za potrebe Call centra DZ Podgorica (u vrijednosti od 4.235 evra).

25320 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Dom zdravlja Podgorica
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Dom zdravlja Podgorica

Svjetska zdravstvena organizacija mobilisala je tehničku ekspertizu za potrebe razvijanja i uspostavljanja “COVID 19 Call centar”, kako bi se unaprijedila dostupnost kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti COVID oboljelih. Uspostavljanjem operativnog COVID 19 dispečerskog centra, građanima Podgorice omogućeno je da su na jedan telefonski poziv udaljeni od stručne podrške Doma zdravlja Podgorica. Takođe, kroz ovu novu, digitalnu platformu omogućeno je da se na osnovu jednog telefonskog razgovora sa operaterom obezbijedi uput za dijagnostiku na SARS CoV2. Uspostavljanjem COVID 19 dispečerskog centra napravljen je još jedan važan korak na planu integracije zdravstvenih servisa koji u središtu svoje pažnje imaju građane i njihove potrebe. Podršku građanima Podgorice kroz COVID-19 dispečerski centar pruža tim posvećenih i obučenih zdravstvenih radnika i to sedam dana u nedelji, u periodu od 07 do 21h,

Pozivajući broj telefona 020227722 brzo i efikasno dobijate smjernice od strane ljekara, dispečera, koji na osnovu vaših simptoma i prisutnih faktora rizika procijenjuje dalji plan dijagnostike, liječenja i praćenje pacijenta. Na ovaj način poboljšan je način praćenja, kvalitet komunikacije sa pacijentom, što je posebno bitno za pacijente sa povećanim rizikom od razvoja teškog oblika bolesti, koji su praćeni od strane ljekara/dispečera na dnevnom nivou. U slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja, ljekar/dispečer može zakazati hitan pregled u ambulanti, uputiti pacijenta na dalju dijagnostiku. U objektu na Starom Aerodromu, u kojem se nalazi Covid centar, nalazi se služba radiologije, postoji i laboratorija, tako da naši građani koji posumnjaju na kovid neće morati da idu iz jednog u drugi Dom zdravlja da bi ostvarili svoj put njege za vrijeme liječenja od kovid 19 infekcije i biće liječeni na jednom mjestu.

Dom zdravlja Podgorica
foto: Marketing menadžer Jugopetrol AD - Sara Ivanović Božović i Direktor Doma Zdravlja - Prim. Dr Danilo Jokić

Kompanija Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, kao društveno odgovorna kompanija, pokazala je ponovo solidarnost i uključila se u akciju visokog značaja za građane.