Preduzetnici iz Kolašina: Ne rušite betonjerku Kekera

Potpisnici podrške kažu da treba naći model kako se objekat ne bi rušio do okončanja sudskih postupaka

3016 pregleda 9 komentar(a)
Postrojenje Kekera u Bakovićima, Foto: Privatna arhiva
Postrojenje Kekera u Bakovićima, Foto: Privatna arhiva

Desetak privatnih preduzetnika iz Kolašina dalo je podršku preduzeću “Keker” i zatražilo od nadležnih da, do okončanja sudskih postupaka, ne ruše betonjerku te firme.

Urbanističko-građevinski inspektor Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 3. septembra donio je rješenje kojim se naređuje preduzeću “Keker” doo da uklone objekat za proizvodnju betona sa pratećim postrojenjem u naselju Bakovići.

Uklanjanje objekta najavljeno je za petak, 29. oktobra, u 10 sati.

Kako je ranije “Vijestima” kazao vlasnik te firme Sava Keker, taj objekat je postavljen na njegovom imanju u kamenolomu.

On tvrdi i da je riječ o mašinskom mobilnom postrojenju, a ne građevinskom objektu.

Za to, objašnjava, kao potvrdu ima mišljenje sudskog vještaka. Protiv rješenja o uklanjanju podnio je žalbe.

Potpisnici podrške Kekeru kažu da, treba naći model kako se betonjerka ne bi rušila do okončanja sudskih postupaka.

Navode da su uvjereni da će vlasnik ispoštovati odluke suda, a do tada treba, tvrde, “sačuvati opremu oko koje i u Ministarstvu postoji nesaglasje je li riječ o montažno-demontažnom ili građevinskom objektu”.

Predlažu da umjesto rušenja, nadležni “plombiraju” betonjerku.

”Osjećamo potrebu da se uključimo u problem koji ima preduzeće DOO ‘Keker’. Smatramo da je to naša profesionalna, solidarna i sugrađanska obaveza jer se radi o preduzeću i vlasniku preduzeća sa kojim uvijek imamo zdravu saradnju i partnerstvo u djelatnostima koje obavljamo. Preduzeće DOO ‘Keker’ je izuzetno značajan kolektiv za kolašinsku privrednu i ekonomsku scenu i takav status je izborilo radom, kvalitetom i povjerenjem koji karakterišu njhove prethodne radne decenije. Sa zapošljavanjem 80 do 100 radnika prvi su privatni kolektiv u gradu po broju novootvorenih radnih mjesta. Redovnim servisiranjem plata zaposlenima, direktno utiču na kvalitet i perspektivu socijalnog stanja u našoj opštini”, piše u saopštenju vlasnika kolašinskih preduzeća.

Podsjećaju da je preduzeće “Keker” uključeno u izgradnju brojnih zahtjevnih građevinskih projekata u Crnoj Gori za koje imaju licence, odgovarajuće kadrove i modenu mehanizaciju. Tvrde da su vlasnik i zaposleni te firme “dokazali i svoju humanističku dimenziju pomažući kompletan društveni život u gradu”.

”Podrška koju, na ovaj način upućujemo preduzeću Keker, nije podrška nikakvim nezakonitostima koji nikada nijesu karakterisale rad te firme. Apelujemo na nadležne da nađu model kojim bi bilo izbjegnuto uništavanje privatne imovina dok sud ne da svoj stav o tom problemu”, zaključuju potpisnici podrške vlasniku preduzeća Keker.

Bonus video: