obavljena ekshumacija tijela

Obdukcijom će utvrditi uzrok smrti porodilje iz Bara

Porodilja A.H. (26) je preminula 20. oktobra u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici Bar

7652 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Danas popodne obavljena je ekshumacija tijela porodilje, koja je prethodne sedmice preminula u Kliničkom centru Crne Gore, kako bi se, po nalogu tužilaštva, uradila obdukcija, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Porodilja A.H. (26) je preminula 20. oktobra u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici Bar.

Komisija za kontrolu kvaliteta rada Ministarstva zdravlja ranije je saopštila da će detaljno ispitati slučaj smrti porodilje A.H.

Zbog smrti porodilje 23. oktobra je ispred Opšte bolnice u Baru održan protest na kome su okupljeni građani i građanke zahtijevali da se ispita ovaj ali i svi sporni slučajevi, te da ljekari pokažu humanost - da znaju da se ophode prema pacijentima.

Iz Opšte bolnice Bar su ranije saopštili da su neprimjerene i tendenciozne optužbe kojima su izloženi "zbog tužnog i za nas tragičnog događaja kakav je smrt pacijentkinje".

Iz OB Bar zahtijevaju da nezavisna stručna komisija utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem i saopšti ih crnogorskoj javnosti.

Preporučujemo za Vas