Kašćelan obišao sa saradnicima gradilište

Cetinje: Novi parking u Jabučkoj ulici

Parking se nalazi na platou ispred petog niza zgrada u naselju Gipos, odnosno uz ogradu vrtića Javne predškolske ustanove “Zagorka Ivanović” i imaće 24 mjesta za parkiranje

2081 pregleda 14 komentar(a)
Radovi u Jabučkoj ulici, Foto: Opština
Radovi u Jabučkoj ulici, Foto: Opština

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišao je sa saradnicima gradilište Jabučke ulice gdje su u toku radovi na novom parkingu.

Parking se nalazi na platou ispred petog niza zgrada u naselju Gipos, odnosno uz ogradu vrtića Javne predškolske ustanove “Zagorka Ivanović” i imaće 24 mjesta za parkiranje.

Predstavanici kompanije “Avio Petrol” saopštili su gradonačelniku Kašćelanu da su u toku betonerski radovi i postavljanje ivičnjaka, a da bi već sjutra trebalo da započne postavljanje betonskih rastera za parking.

Svi radovi na Jabučkoj ulici, ukoliko vrijeme dozvoli, trebalo bi da budu završeni u narednih 15 dana.

Rekonstrukcija Jabučke ulice realizovana je u okviru Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2021. godinu.

Osim radova na kolovoznoj i trotoarskoj konstrukciji, rekonstrukcija je obuhvatala izgradnju vodovodne infrastrukture, priključaka fekalne i atmosferske kanalizacije, kao i elektoinstalacija jake i slabe struje.

Radovima je obuhvaćena i rekonstrukcija saobraćajnog prilaza sa parking prostorima, kao i uređenje putnog pojasa. Vrijednost radova po ugovoru iznosi oko 348,7 hiljada eura.

Preporučujemo za Vas