"Zašto je smijenjen Damjanović, a zapošljava se kadar DPS?"

"Tražimo da se lideri dogovore. Narod je gladan. Hoćemo odmah i sad Tužilački savjet, Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lustraciji, popis stanovništva", rekao je Joksimović

18343 pregleda 22 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Savo Prelević
Sa protesta, Foto: Savo Prelević

Desetak građana okupilo se danas na protestu ispred Uprave prihoda i carina (UPC) nezadovoljni odlukom Vlade Crne Gore da ne produži mandat doskorašnjem vršiocu dužnosti (v.d.) direktora UPC Aeksandru Damjanoviću.

Damjanović je juče predao je dužnost novoimenovanoj v.d. direktorice Mileni Petričević.

Vlada Crne Gore je 21. oktobra na elektronskoj sjednici za v.d. direktora UPC imenovala Petričević, dok je odlučeno da se Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Momo Joksimović predsjednik partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) je na okupljanju ispred UPC rekao je da traže odgovor na pitanje "zašto je smijenjen Damjanović, a zapošljava se kadar Demokratske partije socijalista (DPS)".

Joksimović
Joksimovićfoto: Savo Prelević

"Izražavamo zadovoljstvo što smo dobili RTCG po volji naroda", kazao je on.

On je kazao i da "iskazuju nezadovoljstvo zvog sporog rada Vlade i Skupštine".

"Tražimo da se lideri dogovore. Narod je gladan. Hoćemo odmah i sad Tužilački savjet, Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lustraciji, popis stanovništva", rekao je Joksimović.

Mišo Bešović je rekao da je Damjanović čovjek na svom mjestu, tačan i precizan, te da zadovoljava sve uslove da bude prvi čovjek u Vladi, a ne da bude smijenjen sa mjesta direktora UPC.

Bešović
Bešovićfoto: Savo Prelević

"Petričevićku ne poznajem i čuo sam da je bila broj jedan DPS i broj jedan sa Duškom Kneževićem. Videla je novinare i građane ispred Uprave i nije izašla da pita šta je", rekao je Bešović.

Na pitanje da li će i dalje protestovati ako bude potrebno, Bešović je rekao da hoće.

Bonus video: