Opština Bar: Domu zdravlja smo ustupili dva službena vozila, maliciozne reakcije URE i Demokrata

Naglasili su da Opština nikom ne oduzima ništa već samo nastavlja da koristi sopstvena vozila za svoje svakodnevne poslove nakon više mjeseci a kako se, u međuvremenu, epidemiološka situacija stabilizovala u odnosu na ljetnji period

3214 pregleda 2 komentar(a)
Opština Bar, Foto: Opština Bar
Opština Bar, Foto: Opština Bar

Opština Bar je ustupila Domu zdravlja na korištenje dva službena vozila shodno Odluci Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Bar u trenucima najteže epidemiološke situacije tokom ljeta, saopšteno je iz te Opštine.

Istakli su da su zdravlje i briga o građanima Bara uvijek bili prioritet lokalne uprave i da svjesni izazova koje imalju ljekari tokom epidemije, "stalno su pomagala zdravstvene organe"

Iz Opštine su kazali da su zatečeni političkim zloupotrebama i malicioznim reakcijama pojedinih političkih partija, u prvom redu URA i Demokrata u Baru, po pitanju vozila koje je Opština ustupila Domu zdravlja na korištenje u jeku najveće epidemije.

Prema njihovim riječima, kao lokalna uprava su nezainteresovani i ne žele da se miješaju u kadrovsku politiku Doma zdravlja, te da im je stalo isključivo da ta institucija funkcioniše na najbolji način u interesu građana.

"Radi javnosti naglašavamo da ni u trenutku kada su vozila ustupljena, kao ni danas, rukovodstvo Doma zdravlja nije pripadalo članstvu niti jedne vladajuće političke partije u Baru, te da su takve insinuacije gnusan i nečastan pokušaj zloupotrebe zdravstva za sitne političke poene onih koji su sami svjesni da govore neistine i manipulišu. Opština Bar nikada nije niti će funkconisati na taj način", navodi se u njihovom saopštenju.

U saopštenju su podsjetili da je Opština od prvog dana davala maksimalan doprinos borbi protiv Kovid-19 i pomagala Domu zdravlja i Opštoj bolnici te da obije institucije imaju svoje predstavnike u Timu za zaštitu i spašavanje Opštine Bar u kojem "svi zajedno rade posvećeno i kolegijalno u interesu zdravlja građana od prvog dana"

U sklopu takve saradnje, istakli su da je Opština Domu zdravlja i Bolnici tokom prošle godine uputila i donacije vrijedne 4.000 odnosno 9.000 eura i založila se da Bolnica dobije centar za kiseonik.

Iz Opštine navode da očekuju da URA i Demokrate daju svoj doprinos stabilizaciji zdravstvene situacije, kao dio Vlade Crne Gore, te da umjesto "politikanske prazne priče i besmislenih napada na Opštinu Bar iskoriste svoje pozicije u vrhu države da konačno i Dom zdravlja i Bolnica dobiju pomoć od Ministarstva kojem je to obaveza".

"Očigledno da im preuzimanje odgovornosti nije jača strana te da se ne snalaze najbolje kada treba učiniti nešto konkretno za građane, mimo izdavanja saopštenja", kazali su oni.

Takođe su naglasili da Opština nikom ne oduzima ništa već samo nastavlja da koristi sopstvena vozila za svoje svakodnevne poslove nakon više mjeseci a kako se, u međuvremenu, epidemiološka situacija stabilizovala u odnosu na ljetnji period.

"Da se pitaju odbornici URA vjerovatno vozila ne bi bila ni ustupljena, jer bi i ovo smatrali neodgovornim odnosom prema opštinskoj imovini, za što su na posljednjoj sjednici Skupštine Opštine optužili lokalnu upravu", navodi se u saopštenju.

Iz lokalne samouprave ističu da su uvjereni da je Opština Bar maksimalno izašla u susret Domu zdravlja, preko svojih mogućnosti pa čak i ako to nije bila obaveza Opštine već Ministastva i da su u najtežim trenucim pružili podršku kako doktorima tako i svim građanima na taj način.

"Zato smo sigurni da će svako dobronamjeran razumjeti i svakodnevne potrebe Opštine Bar bez bilo kakve, bezpotrebe, malicioznosti", saopštili su oni.

Bonus video: