odluka savjeta

Marković imenovan za v.d. generalnog direktora Radio televizije Nikšić

"Marković je tokom svoje karijere bio pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Dana, urednik emisja na RTCG I Radio Nikšiću i dopisnik brojnih medija iz inostranstva. Obavljao je dužnost predsjednika Komisije za istrage napada na novinare, bio član Radne grupe OEBSA u Beču za samoregulaciju medije, kao i član radne grupe za medijsko zakonodavstvo", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta RTV NK, Miroslav Stanišić

21428 pregleda 40 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Za vršioca dužnosti (v.d.) generalnog direktora Radio televizije Nikšić (RTV NK) Savjet je na današnjoj sjednici imenovao dugogodisnjeg novinara Nikolu Markovića, dobitnika najprestžniijih nagrada kao što su Specijalna nagrada EU za istraživačko novinarstvo i Nagrada za životno djelo "Veljko Vlahović" Udruženja novinara Crne Gore.

"Marković je tokom svoje karijere bio pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Dana, urednik emisja na RTCG I Radio Nikšiću i dopisnik brojnih medija iz inostranstva. Obavljao je dužnost predsjednika Komisije za istrage napada na novinare, bio član Radne grupe OEBSA u Beču za samoregulaciju medije, kao i član radne grupe za medijsko zakonodavstvo", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta RTV NK, Miroslav Stanišić.

Kako se navodi u saopštenju, Marković je više godina bio sručni saradnik u praktičnoj nastavi na Fakuktetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

"Neophodna profesionalizacija i unapređenje novinarskih standarda, uvodjenje novih programskih sadržaja RTV NK jedan je od prioriteta novog Savjeta i stoga vjerujemo da će ova kadrovska promjena dovesti do željenih rezultata i ostvarenja zacrtanih ciljeva. Na ovaj način Savjet želi da da doprinos razvoju ne samo RTV NK već i Nikšića uopšte tako što će uticati da se naši sugrađani koji su karijere ostvarivali negdje drugo počnu da se vraćaju i daju doprinos razvoju naše opštine", poručio je Stanišić.

Preporučujemo za Vas