Radunović reizabran za dekana Medicinskog fakulteta, pokrenuti postupci za izbor dekana Pravnog i Ekonomskog fakulteta

Zbog isteka mandata aktuelnih dekana na Pravnom Anete Spaić i Ekonomskom fakultetu Nikole Milovića, pokrenuti su postupci za izbor, a posebnom odlukom Upravnog odbora utvrđene su izborne radnje

2762 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Miodrag Radunović reizabran je za dekana Medicinskog fakulteta, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Na danas održanoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, razmatrana su kadrovska i studentska pitanja, kao i redovno finansijsko poslovanje Univerziteta.

Radunović je izabran za trogodišnji mandatni period 2021-2024, na osnovu predloga Vijeća Medicinskog fakulteta, koji je uvažio i rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, imajući u vidu biobibliografske reference kandidata.

Zbog isteka mandata aktuelnih dekana na Pravnom Anete Spaić i Ekonomskom fakultetu Nikole Milovića, pokrenuti su postupci za izbor, a posebnom odlukom Upravnog odbora utvrđene su izborne radnje.

Konkursi za izbor dekana se objavljuju u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori, a prijave se podnose u roku od 15 dana od objave konkursa u dnevnom listu.

„Na predlog Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, koje posjeduje registar studenata sa invaliditetom, uz dostavljeni spisak, usvojena je odluka o oslobađanju naknade za studiranje studenata sa invaliditetom, za studijsku 2021/2022. godinu“, saopštila je Glušica.

Bonus video: