SD Herceg Novi: Praznik minoze u sjenci nestručne organizacije

"Da Turistička organizacija grada radi sve unatraške potvrdila je i ovogodišnja organizacija cjelokupne manifestacije"
835 pregleda 7 komentar(a)
Praznik mimoze, Foto: Praznik mimoze
Praznik mimoze, Foto: Praznik mimoze

Socijaldemokrate Herceg Novi tvrde da je jubilarni 50. Praznik mimoze organizovan nestručno,

"Otkazivanjem koncerta Zdravka Čolića, u zadnji čas, pokazalo se još jednom da ovaj grad nema domaćina koji vodi brigu o svojoj kući. Stručnjaci su htjeli da nadmaše i prirodu. Suočeni sa oblakom koji ih je, i bez kiše poklopio, javiše da iz “bezbjednosnih razloga” odlažu koncert za 8. februar. Herceg Novi je turistički grad, a još nijesmo naučili da je turizam najosjetljivija privredna grana, da tu ne smije biti prevara, da je zadovoljan gost najbolja reklama… Dakle da Turistička organizacija grada radi sve unatraške potvrdila je i ovogodišnja organizacija cjelokupne manifestacije”, navodi se u saopštenju OO SD Herceg Novi koji je potpisala predsjednica Tatjana Fanfani.

U SD smatraju da je koncert Zdravka Čolića trebalo odgoditi još prije sedam dana jer su meteorolozi već tada prognozirali kišu i loše vrijeme za petak 1. februar kada je bio planirano njegovo održavanje.

"Kao što u junu počinjemo sa pripremama turističke sezone, tako u januaru promovišemo Praznik mimoze. Kako su gospoda iz TO i Herceg festa mislili da animiraju turiste tri dana u Herceg Novom, ako im nije omogućeno ni da kupe karte za maskenbal i to je, kao i mnogi programi, zabava za privilegovane. Odgađanje koncerta Zdravka Čolića nije samo poraz za opštinske činovnike, već i privrednike koji su se ozbiljno pripremili za ovaj događaj. Da li će ovo biti razlog da padnu maske sa lica nesposobnih u Turističkoj organizaciji, kojima je jedini cilj da na bilo koji način napune kasu koju nemilosrdno prazne putovanjima", zaključuje se u saopštenju OOSD Herceg Novi.

Bonus video: