Borovinić Bojović: Cetinjani najbolji u vakcinaciji, bolnica Danilo I jedna od najvažnijih u državi

Ona je pohvalila zavidne rezultate i Doma zdravlja u kom se, nedjeljno, uradi blizu pet hiljada svih vrsta pregleda, a posebno je istakla solidarnost koju pokazuje ova ustanova prema bolnici i Hitnoj pomoći kojima ustupa prostorije za ambulantne preglede

7504 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović pohvalila je napore ljekara i svih zaposlenih u zdravstvu na Cetinju, gdje je do 20. oktobra protiv Kovid 19 infekcije imunizovano preko 52 odsto građana od ukupnog broja stanovnika, saopšteno je iz Ministarstva.

Istakli su da je to, pojedinačno, najbolji rezultat po opštinama u Crnoj Gori.

Borovinić Bojović je to saopštila tokom posjete Opštoj bolnici Danilo I, za koju je kazala da je jedna od starteški najvažnijih bolnica u državi, jer se u njoj liječe, osim stanovnika Prijestonice i građani sa juga i iz ostalih opština.

Ona je takođe razgovarala sa direktorom Vladimirom Pavićevićem i načelnicima svih odjeljenja.

“U kontruktivnom razgovoru sa kolegama i menadžmentom bolnice dogovorili smo niz aktivnosti kako bismo u bliskoj budućnosti učinili sve što je u našoj moći da zajednički dodatno ojačamo kapacitete OB Cetinje, kako kadrovski tako i dijagnostički”, kazala je ona i dodala da će Ministarstvo zdravlja prevashodno obratiti pažnju na određene specijalnosti i specijalističke usluge koje se tradicionalno rade u OB Cetinje.

“U prijateljskom razgovoru, kolege su me informisale o svim manjkavostima, ali i o pozitivnim trendovima”, dodala je ona.

Zamjenica direktora, Suzana Ivanović navela je da se nada da će bolnica, u saradnji sa Ministarstvom, uspjeti da riješi aktuelnu problematiku.

Nakon bolnice, Borovinić Bojović je obišla i cetinjski Dom zdravlja gdje ju je dočekao direktor, Marko Radović sa kolegama.

Ona je pohvalila zavidne rezultate Doma zdravlja u kom se, nedjeljno, uradi blizu pet hiljada svih vrsta pregleda, a posebno je istakla solidarnost koju pokazuje ova ustanova prema bolnici i Hitnoj pomoći kojima ustupa prostorije za ambulantne preglede.

“Vrijeme je da svi prepoznamo značaj domova zdravlja koji su, vjerujem, pokrili oko 80 odsto Kovid slučajeva”, kazala je ona.

Bonus video: