Sadnja biljnog fonda na Gorici u novembru

Iz Glavnog grada su kazali da su stvorene pretpostavke za ozelenjavanje prirodnog simbola glavnog grada

6889 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Treća akcija raščišćavanja brda Gorica organizovana je danas, a iz Glavnog grada najavljuju da će se sadnja biljnog fonda, u skladu sa vremenskim prilikama, održati u novembru.

Kazali su da su se današnjoj akciji odazvali brojni građani Podgorice, volonteri, ljubitelji prirode, predstavnici međunarodnih organizacija i privredni subjekti.

"Udruženim snagama uklonili smo opožarena stabla i na taj način pripremili teren za buduću revitalizaciju", saopšteno je iz lokalne samouprave.

Nakon još jedne uspješno sprovedene akcije raščišćavanja, kako dodaju, stvorene su pretpostavke za ozelenjavanje prirodnog simbola glavnog grada.

"S obzirom na to da je danas sprovedena još jedna akcija raščišćavanje opožarenog dijela brda, naredni koraci su sadnja biljnog fonda koja će se, u skladu sa vremenskim prilikama, održati u novembru", navodi se u saopšenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je građanima dostupan sajt nasagorica.me sa svim neophodnim podacima u vezi sa budućim akcijama, kao i informacijama o načinu na koji zainteresovana javnost može biti dio planiranih aktivnosti.

"Koristimo priliku da zahvalimo svima koji su učestvovali, kako danas, tako i u prethodnim akcijama, i dali svoj doprinos što bržem oporavaku Gorice, brda koje ima poseban značaj za našu zajednicu", zaključuju.

Bonus video: