IJZCG: 31 korisnik i 15 zaposlenih Doma za stare "Duga" zaraženo koronavirusom

Iz IJZCG su kazali da prate epidemiološku situaciju u Domu za stare "Duga"

6968 pregleda 3 komentar(a)
IJZCG, Foto: IJZ
IJZCG, Foto: IJZ

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) saopštio je danas da je 31 korisnik privatnog Doma za stare "Duga" u Danilovgradu zaražen koronavirusom.

U saopštenju se navodi i da je 15 zaposlenih u tom domu zaraženo koronavirusom.

"Nakon prijave da je kod jednog korisnika privatne ustanove Doma za stare "Duga" ustanovljena infekcija koronavirusom, Institut za javno zdravlje je odmah obavio testiranje 65 korisnika i 19 zaposlenih. Infekcija novim koronavirusom je laboratorijski potvrđena kod 31 korisnika. Od 19 zaposlenih, pozitivan PCR nalaz ima 15 osoba", ističe se u saopštenju IJZCG.

Oni su dodali da je iz Doma za stare "Duga" saopošteno da su "svi korisnici koji su pozitivni na koronavirus u izolaciji i trenutno su dobrog opšteg stanja i bez simptoma".

"Zaposlenima koji su pozitivni na novi koronavirus je određena mjera samoizolacije. Dom za stare "Duga" je obavijestila Institut da niko od zaposlenih nije imao simptome koronavirusa", piše u saopštenju IJZCG.

Iz IJZCG su rekli i da je po njihovom nalogu obavljena je dezinfekcija prostorija doma.

"Takođe je naloženo da nadležna lica pojačaju stepen sprovođenja svih neophodnih mjera za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje COVID-19 infekcije. Institut za javno zdravlje Crne Gore prati epidemiološku situaciju u Domu za stare "Duga"", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: