KCCG spreman za unaprjeđenje podrške žrtvama nasilja

KCCG preporučio dodatnu edukaciju zdravstvenih radnika u sferi rada sa žrtvama seksualnog nasilja i izradu preciznog protokola za postupanje zdravstvenih službi u slučajevima seksualnog nasilja

2927 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) je spreman i otvoren za unapeđenje podrške žrtvama nasilja u porodici i nasilja nad ženama, posebno u kontekstu preciziranja saradnje stručnjaka iz raznih oblasti.

To je zaključak sastanka direktorice KCCG Ljiljane Radulović i pomoćnice direktora za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga Žanke Cerović sa direktoricom Centra za ženska prava (CŽP) Majom Raičević.

"Sagovornici su se usaglasili da je dobar prvi korak dogovor KCCG, policije i tužilaštva u vezi sa budućim postupanjima u slučajevima prijave sumnje na seksualno zlostavljanje i porodično nasilje, a sve u cilju poštovanja dostojanstva i prava žrtava nasilja", kaže se u saopštenju.

KCCG je, kako se navodi, pozdravio predlog CŽP, koji je preporučio dodatnu edukaciju zdravstvenih radnika u sferi rada sa žrtvama seksualnog nasilja i izradu preciznog protokola za postupanje zdravstvenih službi u slučajevima seksualnog nasilja.

"Najveća zdravstvena ustanova u Crnoj Gori izražava apsolutnu otvorenost za saradnju sa svim relevantnim organizacijama čiji je rad, kao i naš, usmjeren na ostvarivanje prava na punu zdravstvenu zaštitu", kaže se u saopštenju KCCG i CŽP.

Bonus video: