Jovović: Postoji napredak, ali potrebna dodatna volja za rasvjetljavanje sličajeva napada na novinare

Brat ubijenog urednika "Dana" Miodrag Jovanović kazao je gostujući u Jutarnjem program Televizije Nikšić kazao je da dokazi za rješavanje slučaja postoje, ali je potrebna dodatna volja. Naglašava da je potrebno objelodaniti detalje razgovora između Dritana Abazovića i Ljuba Bigovića

3745 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, Mihailo Jovović, kazao je da su u napravljeni odrđeni koraci u istragama, ali da ima još dosta prostora za napredak, prenosi RTV Nikšić.

Jovoić smatra da je potrebna dodatna volja za rasvjetljavanje sličajeva napada na novinare.

Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama o napadima na novinare je u izvještajnom periodu od 4. juna do 4. oktobra 2021. godine obradila devet predmeta napada na novinare, na štetu sedam novinara i novinarki. Kako se tvrdi, od toga, pet napada dogodilo se u 2021. godini, a četiri u ranijem periodu.

U Crnoj Gori, u posljednjih 20 godina desilo se preko 70 napada na novinare i imovinu medija.

Najteži slučaj je ubistvo urednika Dana Duška Jovanovića 2004.godine, koje još nije riješeno.

Brat ubijenog urednika "Dana" Miodrag Jovanović kazao je gostujući u Jutarnjem program Televizije Nikšić kazao je da dokazi za rješavanje slučaja postoje, ali je potrebna dodatna volja.

Naglašava da je potrebno objelodaniti detalje razgovora između Dritana Abazovića i Ljuba Bigovića.

Bonus video: