Pivarci donirali 27 jedinica krvi

„Pandemija je uticala na smanjenje dobrovoljnog davalaštva, zato je važno da pošaljemo poruku da se, uz poštovanje epidemioloških mjera, krv i dalje može i treba donirati"

2646 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pivara Trebjesa
Foto: Pivara Trebjesa

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je akciju u kojoj je prikupljeno 27 jedinica dragocjene tečnosti. Ovo je 23. akcija od osnivanja Kluba koji okuplja oko trećinu zaposlenih.

„Pandemija je uticala na smanjenje dobrovoljnog davalaštva, zato je važno da pošaljemo poruku da se, uz poštovanje epidemioloških mjera, krv i dalje može i treba donirati. Naš Klub je istrajao u tome da održimo kontinuitet akcija, uprkos mnogim ograničenjima koje je donijela pandemija koronavirusa. Svaka donirana jedinica krvi važna je, kako bi krv čekala pacijenta, a ne obratno“, poručio je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“, Ranko Jakšić.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, članovi Kluba donirali su krv u različitim intervalima od 25. oktobra do 1. novembra.

Po završetku akcije, uručene su zahvalnice članovima Kluba koji su krv donirali više puta i proslavili svoje male jubileje. Miodrag Radović krv je donirao 40 puta, Ljiljana Miljković i Vasko Vučurović 30, Željko Vučetić i Božo Knežević 20, Vladimir Radulović i Branislav Vučetić deset, dok je Mirko Jakšić krv dao pet puta.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ postoji od 2010. godine. Organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje, a po potrebi se uključuje i u akcije drugih klubova i organizacija.

Bonus video: