Sastanak Kovačevića i Božović: Bioskopska oprema u Nikšićkom pozorištu biće digitalizovana

Na sastanku su, kako je navedeno, razmatrane teme koje su značajne za dodatnu afirmaciju Nikšića kao kulturnog centra Crne Gore

2581 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

Bioskopska oprema u Nikšićkom pozorištu biće digitalizovana, dogovoreno je na sastanku predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića i direktorica Filmskog centra Crne Gore, Aleksandre Božović.

Digitalizacijom opreme, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika opštine, Nikšićko pozorište bi moglo u okviru svoje filmske produkcije da ponudi najkvalitetnija filmska ostvarenja.

"Posebno je važno napomenuti da će resorni Sekretarijat biti inicijator sastanka svih institucija kulture u Crnoj Gori kako bi se izvršio odabir programa koji će biti prikazani u Novom Sadu, koji će biti evropska kulturna prijestonica, u 2022. godini. Ovo će biti odlična prilika i za ustanove kulture iz našeg grada da programe iz sopstvene produkcije prezentuju i van crnogorskih granica“, navodi se u saopštenju Opštine Nikšić.

Na sastanku su, kako je navedeno, razmatrane teme koje su značajne za dodatnu afirmaciju Nikšića kao kulturnog centra Crne Gore.

"Razgovarano je i o mogućnostima značajnije valorizacije Gradske tvrđave Bedem i zaključeno da ovaj predivni lokalitet u narednoj godini bude centar brojnih kulturnih aktivnosti, naročito u ljetnjim mjesecima“, piše u saopštenju.

Sastanku su, pored Kovačevića i Božović, prisustvovali šef kabineta predsjednika Opštine Nikšić, Marko Perućica, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine, Dejan Ivanović, direktori Nikšićkog pozorišta, Zahumlja, Muzeja i galerija i Narodne biblioteke "Njegoš", Radinko Krulanović, dr Miodrag Čizmović, Vesna Todorović i mr Bojana Obradović.

Bonus video: