Bijelo Polje: NVO "Brain" zaposlila dvije osobe koje će pomagati oboljelima od moždanog udara

Uloga ova dva angažovana radnika bila je pomoć licima oboljelim od moždanog udara, pri svim aktivnostima, van njihove kuće, asistencija i pomoć, kako bi im svakodnevnicu učinili lakšom, a angažovani su na period od četiri mjeseca
219 pregleda 1 komentar(a)
Bijelo Polje grad, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje grad, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.11.2017. 08:52h

Nevladina organizacija "Brain" zaposlila je dvije osobe sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje, koje će kroz projekat "Da probamo", pomagati osobama oboljelim od moždanog udara.

Projekat je, prema riječima koordinatora te NVO Ranka Meštera sproveden u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

Uloga ova dva angažovana radnika bila je pomoć licima oboljelim od moždanog udara, pri svim aktivnostima, van njihove kuće, asistencija i pomoć, kako bi im svakodnevnicu učinili lakšom, a angažovani su na period od četiri mjeseca.

Pero Radovanović i Nađa Bogavac, dvoje radnika sa evidencije Biroa rada, bili su pun pogodak i nada da će i ubuduće moći da računaju na njihou pomoć pri realizaciji ovakvih projekata.

Ova NVO realizue i projekat "Pomoć i socijalizacija OSI" koji je takođe podržao ZZZ CG.

U pitanju su još tri radnika sa evidencije koji će biti angažovani na dva mjeseca i koji će biti uključeni u više aktivnosti kako bi poboljšali život osobama sa invaliditetom, odnosno oboljelim od moždanog udara.

Mešter se zahvalio na saradnji službenicima Biroa rada koji su prepoznali potrebu ovakvog vida zapošljavanja.

Bonus video: