Šta je zajedničko za kaktus i Nikšićko Pivo?

Ponosni smo na ovu nagradu, posebno jer dolazi za kampanju koja u svom srcu ne promoviše samo proizvod, već jednu vrijednost koja nam je svima zajednička. Kroz „Amo da čistimo“ kampanju Nikšićko Pivo istaklo je vrijednost koju nerijetko uzimamo zdravo za gotovo, vrijednost čiste prirode.

17693 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pivara Trebjesa
Foto: Pivara Trebjesa

Pivo koje je u godini za nama još jednom pokazalo da je oduvijek moderno i poslalo glasnu poruku da je i čista priroda trend koji treba da prihvatimo, Nikšićko Pivo, osvojilo je upravo sa kampanjom „Amo da čistimo“ nagradu na jednom od najznačajnijih regionalnih festivala marketinških komunikacija i oglašavanja “Kaktus”. Na festivalu koji je održan u Beogradu “Amo da čistimo” proglašena je najboljom integrisanom kampanjom kreiranom za drugo tržište. To je jedina nagrađena kampanja iz Crne Gore na ovogodišnjem izdanju „Kaktusa“.

Pivara Trebjesa
foto: Pivara Trebjesa

Kroz kampanju „Amo da čistimo“, urađenu u saradnji sa popularnim hip hop dvojcem Who See, Nikšićko Pivo je skrenulo pažnju na važnost zaštite životne sredine. Za projekat je osmišljena posebna serija limenki Nikšićkog Piva, čijom kupovinom su potrošači davali doprinos čistijoj prirodi. Iz prikupljenog fonda obaviće se akcije sanacije u 12 opština.

Ovo je treća godina zaredom da Nikšićko Pivo osvaja „kaktus“ nagradu za najbolju intergisanu kampanju za strano tržište. Ponosni smo na ovu nagradu, posebno jer dolazi za kampanju koja u svom srcu ne promoviše samo proizvod, već jednu vrijednost koja nam je svima zajednička. Kroz „Amo da čistimo“ kampanju Nikšićko Pivo istaklo je vrijednost koju nerijetko uzimamo zdravo za gotovo, vrijednost čiste prirode. Stavljajući naš najpoznatiji brend, Nikšićko Pivo, u ulogu naratora, ispričali smo ovu važnu priču i pokazali još jednom da brendovi mogu da budu glasni ambasadori tema koje se tiču svih nas“, saopštio je brend menadžer u Pivari „Trebjesa“ Nemanja Pejović.

Za kreativni koncept kampanje bila je zadužena agencija Luna TBWA.

Festival Kaktus organizuje Marketing Mreža, a ove godine održan je 7. put. Nagrade su dodijeljene u 24 kategorije. O dobitnicima su ove godine pored predstavnika agencija i kreativne industrije, po prvi put odlučivali i predstavnici kompanija iz Srbije i regiona.