Britanska ambasada će podržati jačanje ženskog aktivizma u Crnoj Gori

“Ovo je izvanredan primjer kako politički dijalog između stranaka može biti efikasan u Crnoj Gori i bilo bi sjajno vidjeti da se to dešava i šire”, kazala je Medoks

6008 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Britanska ambasada Podgorica
Foto: Britanska ambasada Podgorica

Britanska ambasada u Podgorici podržaće jačanje ženskog aktivizma u Crnoj Gori, saopšteno je nakon sastanka ambasadorke Velike Britanije Karen Medoks sa članicama Ženskog kluba Skupštine i predstavnicama ženskih foruma političkih partija.

Iz Britanske ambasade u Podgorici saopšteno je da je na sastanku razgovarano o ženskom političkom aktivizmu u Crnoj Gori.

Navodi se da je sastanak bio povod za razgovor na temu trenutnog nivoa aktivizma i učešća u javnom životu, kao i o percepcijama žena o mogućnostima uključivanja u javni život.

“Na sastanku je takođe najavljena intenzivirana podrška Britanske ambasade Podgorica kroz Vestminstersku fondaciju za demokratiju ženskim forumima političkih partija, kao i bliža saradnja sa Ženskim političkim klubom u Skupštini”, kaže se u saopštenju.

Medoks je učesnicama skupa poručila da kao žene na pozicijama autoriteta, imaju odgovornost da sebe učine vidljivima i pokažu društvu da je normalno imati žene na rukovodećim pozicijama.

foto: Britanska ambasada Podgorica

One, kako je navela, treba da inspirišu sljedeću generaciju djevojčica i osiguraju da sljedeća generacija dječaka odrasta sa uravnoteženijim pogledom na rodne uloge.

„Upravo to rade inspirativne članice Ženskog poslaničkog kluba“, dodala je Medoks.

Ona je ocijenila da je to zaista impresivna grupa, jer se vidi kako članice različitih stranaka, koje se nalaze na svim pozicijama spektra političkih podjela, razgovaraju o rješavanju zajedničkih pitanja.

“Ovo je izvanredan primjer kako politički dijalog između stranaka može biti efikasan u Crnoj Gori i bilo bi sjajno vidjeti da se to dešava i šire”, kazala je Medoks.

Kako je saopšteno, programska menadžerka Vestminsterske fondacije za demokratiju, Ana Milutinović, održala je prezentaciju o nalazima istraživanja o ženskom političkom aktivizmu u Crnoj Gori.

"To istraživanje je dio šireg programa podrške britanske Vlade ženama u politici i poboljšanju njihove vidljivosti i osnaživanja žena unutar i izvan svojih političkih stranaka", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: