Bastijančić: Projekat Putevima bokeljskih Hrvata povezuje narode Crne Gore i Hrvatske

Kako je naveo, svesrdna podrška sa najviših državnih adresa, u formi supokroviteljstva Đukanovića i Milanovića, vjerodostojno je svjedočanstvo važnosti tog projekta i njegovog neoročenog trajanja

3900 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Projekat Putevima bokeljskih Hrvata, kao međunarodna kulturno-umjetnička spona, prefinjenim iskazima osjetno povezuje narode Crne Gore i Hrvatske, uvažavajući i promovišući njihove prepoznatljive identitete, kazao je savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja crnogorskog predsjednika, Boris Bastijančić.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, on je govorio na otvaranju izložbe kolaža "Bokeljski Hrvati 2021” u Zagrebu, povodom projekta čiji su supokrovitelji predsjednici Crne Gore i Hrvatske, Milo Đukanović i Zoran Milanović.

„Bastijančić je kazao da projekat Putevima bokeljskih Hrvata, kao međunarodna kulturno-umjetnička spona, svojim prefinjenim iskazima osjetno povezuje narode dvije dobrosusjedske države, uvažavajući i promovišući njihove prepoznatljive identitete, na koje su one s razlogom ponosne“, kaže se u saopštenju.

Kako je naveo, svesrdna podrška sa najviših državnih adresa, u formi supokroviteljstva Đukanovića i Milanovića, vjerodostojno je svjedočanstvo važnosti tog projekta i njegovog neoročenog trajanja.

Bastijančić je čestitao organizatorima i zahvalio sponzorima, kao i partnerima za podršku u realizaciji događaja.

On je naveo da je uvjeren da će projekat nastaviti uspješno da ispunjava međudržvnu misiju i da će naredne godine biti obilježen njegov petogodišnji jubilej.

„Večerašnju izložbu je otvorio hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, dok je u ime Milanovića govorio Neven Pelicarić, u prisustvu brojnih zvanica iz javnog, društvenog i kulturnog života Crne Gore i Hrvatske“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: