Opština Bar pozdravila informaciju Vlade o vodosnabdijevanju naselja Dobra Voda, Veliki Pijesak, Utjeha i Kruče

Iz lokalne samouprave ističu da se radi o "životno važnom pitanju" za mještane naselja u opštinama Bar i Ulcinj

2081 pregleda 0 komentar(a)
Opština Bar, Foto: Opština Bar
Opština Bar, Foto: Opština Bar

Opština Bar pozdravila je to što je Vlada na dnevni red "konačno uvrstila" informaciju o ustupanju izgradnje infrastrukture i obavljanja komunalnih djelatnosti javnog vodosnabdijevanja i upravljanja komunalnim otpadnim vodama u naseljima Dobra Voda, Veliki Pijesak i Utjeha u Baru i naselju Kruče u Ulcinju, preduzeću “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

Podsjećaju da su barska i ulcinjska opština prenijele prije 11 mjeseci nadležnost Vladi kojom se pomenuto preduzeće obavezuje da realizuje taj projekat u cilju trajnog rješavanja vodosnabdijevanja u tim bezvodnim krajevima dvije opštine, koji su posljednjih godina postali turističke atraktivne destinacije, pa je potreba za uređenjem ovog pitanja sve veća. Na ovaj način konačno se rješavaju i najveći i prioritetni životni izazovi za mještane Mrkojevića, ističu iz Opštine Bar.

"U Informaciji se navodi da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dopisom od 09.02.2021. godine, predsjedniku Opštine Bar, s aspekta svojih nadležnosti, potvrdilo da nema smetnji za realizaciju predmetnog zahtjeva. Donošenjem navedenih odluka i zaključenjem Sporazuma od strane predsjednika opština Bar i Ulcinj, stvoreni su uslovi da Vlada, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima i Zakonom o regionalnom vodosnabdijevanju Crnogorskog primorja, povjeri realizaciju ovog projekta d.o.o. 'Regionalni vodovod Crnogorsko primorje', kao privrednom društvu sa svojstvom pravnog lica u vlasništvu države, čiji je Vlada osnivač", saopštili su iz lokalne samouprave u Baru.

Kazali su da Opština, imajući navedeno u vidu, očekuje od Vlade i preduzeća "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" da što prije započnu sa izradom idejnog rješenja za taj projekat, kako bi se u najskorijem roku otpočelo sa realizacijom "životno važnog pitanja za mještane" navedenih naselja u opštinama Bar i Ulcinj.

Bonus video: