Zindović: Važnija mi je podrška građana od fotelje

"Ovo je okupljanje građana zabrinutih za urušavanje zdravstvenog sistema u gradu. Nećemo se pomiriti sa odlukom resornog ministarstva i smjenom dr Zindović"

7564 pregleda 31 komentar(a)
Protest u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Protest u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Hitno povlačenje rješenja o razrješenju doskorašnje direktorice kolašinskog Doma zdravlja dr Jelene Zindović, zatraženo je sa protestnog okupljanja od Ministarstva zdravlja. Na drugom protestu povodom smjene dr Zindović, u ime okupljenih, Milka Šćepanović je zatražila i „konkretne odgovore o razlozima za tu odluku od ministarke Jelene Borovinić Bojović“.

„Ovo je okupljanje građana zabrinutih za urušavanje zdravstvenog sistema u gradu. Nećemo se pomiriti sa odlukom resornog ministarstva i smjenom dr Zindović. O radu direktorice najbolje su juče rekli mještani Donje Morače, koji su, takođe, protestvovali. Nadam se da će njihov glas neko čuti i uvažiti, jer cijeli zdravstveni sistem bi trebalo da bude u službi pacijenata. Kako nijesmo još dobili odgovore, upućujem apel minstarki Borovinić Bojović da nam javno saopšti razloge smjene direktorice. Takođe, i da donese jedinu ispravnu odluku, to jest, da stavi van snage rješenje o razrješenju“, poručila je Šćepanović.

Protest u Kolašinu
Protest u Kolašinufoto: Dragana Šćepanović

Prema riječima dr Zindović, Kolašin je imao priliku da se suoči sa posljedicama dugogodišnje prakse da zdravstvenu ustanovu vode politikolozi, pravnici, ekonomisti...Te posljedice, kazala je ona, uskoro bi, zbog odluke ministarstva da za vd direktora postavi nekog ko nije medicinske struke, opet mogle biti vidljive.

„Mislim da će građani Kolašina najbolje osjetiti kako je kad je na mjestu direktora Doma zdravlja osoba koja nije iz medicinske struke. Višedecenijske su posljedice kadra koji je vodio Dom zdravlja, a među njima su bili ekonomisti, pravnici, politikolozi... Žao mi je što će narod to osjetiti. Pored toga, pitam ministarku kako će vd direktora koji nije vakcinisan da utiče na proces vakcinacije u opštini Kolašin. Mi smo sada treća opština po broju vakcinisanih“, kazala je ona.

Zindović je zahvalila mještanima Donje Morače zbog podrške koju su joj, kako tvrdi, juče pružili. Među njima je, objasnila je, bio i mještanin od 92 godine, ali i invalidi i ostali pacijenti.

„To mi je važnije od fotelje u kolašinskom Domu zdravlja. Meni je pacijent svetinja, a pitajte ministarstvo šta je njima svetinja. Radim u Kolašinu od 2009. godine, mogu svakog od vas da pogledam u oči čista obraza. Ostaću sa vama, da vam pomognem, neću kao neki ljekari napustiti ovaj grad i pacijente“, rekla je doskorašnja direktorka Doma zdravlja.

Sljedeće protestno okupljanje najavljeno je za nedjelju u 11 sati, a kako su rekli u toku je i prikupljanje potpisa za peticiju, kojom se od Ministarstva zdravlja traži povlačenje rješenja o razrješenju dr Zindović.

Bonus video: