ASK: Zakon prekršili Komnenović, Popović i Adrović

Presjednik Opštine Tivat i poslanik u Skupštini Crne Gore izjasnili su se na navode Agencije, dok to nije uradio predsjednik Skupštin opštine Petnjica

9967 pregleda 5 komentar(a)
Popović i Komnenović, Foto: Vijesti
Popović i Komnenović, Foto: Vijesti

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su, između ostalog, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Popović i predsjednik Skupštine opštine Petnjica Mehmed Adrović prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi tačne i potpune podatke koji se tiču prihoda i imovine, a za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Komnenović nije prijavio vlasnički udio u privrednom društvu Srpska kuća ni sve akcije u HLT fondu.

On je kazao da omaškom nije prijavio udio u privrednom društvu, kao ni sve akcije u fondu.

U slučaju poslanika Popovića, Agencija je u odluci navela da nije prijavio da su suprugla vlasnica privrednog društva “Acruvium”, akcije koje ona posjeduje, ali ni sve akcije koje ovaj javni funkcioner ima.

Popović je kazao da je radnja koju posjeduje supruga zatvorena zbog epidemije i nedolaska turista sa kruzeta, dok je za akcije kazao da nije znao njihov tačan broj a da nije znao za suprugine akcije.

“Na kraju je istakao da je u doba pandemije donirao NKT-u zaštitnu medicinsk opremu sedam mjesečnih poslaničkih plata, a samo 19. marta 2020. godine iznos od 10.000 eura”, navodi se u obrazloženju odluka.

U slučaju Adrovića, utvrđeno je da je prekršio Zakon jer nije prijavio vozilo “Fiat fiorino” iz 2009. godine, nepokretnu imovinu u Rudežu kao i prihode ćerke Ene za prva tri mjeseca prošle godine u vrijednosti od 726 eura.

Adrović je takođe prekšrio Zakon jer je istovremeno bio ovlašćeni zastupnik preduzeća “Voyages”.

On se nije izjašnjavao na navode.

Bonus video: