Predložiće amandmane na Krivični zakon: Hemijska kastracija prestupnika, čipovanje i registri pedofila...

"Mi ne treba da imamo milosti, treba da nađemo najbolji metod da se to ne bi zloupotrebljavalo... Treba da propišemo, da se tačno zna procedura kako se i u kojim slučajevima radi hemijska kastracija", rekla je na Odboru Branka Bošnjak (PzP)

9754 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Ženski klub Skupštine Crne Gore predložiće amandmane na Krivični zakon koji se odnose na seksualno zlostavanje djece i žena.

Hemijska kastracija prestupnika, čipovanje i registri pedofila koji će biti dostupni prilikom zapošljavanja, kako takve osobe ne bi bile na poslovima koja zahtijevaju rad s djecom, samo su neki od načina za zaustavljanje nasilja nad djecom o kojima je raspravljao Ženski klub, prenosi portal RTCG.

"Mi ne treba da imamo milosti, treba da nađemo najbolji metod da se to ne bi zloupotrebljavalo... Treba da propišemo, da se tačno zna procedura kako se i u kojim slučajevima radi hemijska kastracija", rekla je na Odboru Branka Bošnjak (PzP).

"Mi smo u prilici da dobar dio nas ne može da pređe granicu, jer smo u sistemu ukucani kao nepoželjni... a mi u našem sistemu nijesmo ukucali kao nepoželjne seksualne nasiilnike nad djecom, što je nevjerovatno", navela je poslanica GP URA Božena Jelušić.

"Pošto ja imam žensko dijete, ne daj bože da se to mom djetetu desi, ne bi mi trebao ni sud ni policija ni tužilac, ne hemijska kastracija. To bih ja svojim rukama završila, ne bi mi trebao niko", poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Bonus video: